røde flekker på huden krever oppmerksomhet og medisinsk behandling - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Vi må alltid være oppmerksomme på tegn på at kroppen vår gir på vår helse. Tross alt, ikke rotet med henne!

Selv om det ikke alltid alvorlig tegn på noe, bør forekomsten av røde flekker på huden bli undersøkt umiddelbart som det kan også være et symptom på en mer alvorlig sykdom.

Røde flekker og kreft

Faktisk er kreft en sykdom som fører til mer bekymring i mennesker generelt. Når vi kommer noen røde flekker, er det akseptabelt bare tenke at dette er enda en hudkreft signal.

Og dette er virkelig en mulighet. "Røde flekker på huden som ikke har kløe, eller som ikke har kløe kan være tegn på mer alvorlige helseproblemer som kreft, spesielt hvis de øker i størrelse og blødning," sa Juliane Musacchio, MD, Hematologi leder IOC (Integrated Clinical Oncology), og medisinsk forsker, institutt IOC.

Hudkreft vises vanligvis i flere soleksponerte områder, og er mest vanlig hos personer med hud og lyse øyne, som forklarer hematologist.

Av hudkreft, er den mest alvorlige melanom, avhengig av stadium (lokalisert eller disseminert), kan variere behandling og prognose. "Hvor ligger, kan pasienten bli kurert bare med kirurgi området og i mer avanserte tilfeller kan trenge behandling med immunochemotherapy og strålebehandling, med dårligere prognose," legger han til.

Røde flekker og andre helseplager

Ifølge legen kan røde flekker på huden indikerer blodrelaterte problemer som primær immun trombocytopeni (ITP) - en sykdom som ødelegger blodplatene, men som er behandlet med immunsuppressive midler slik som kortikosteroider, og har en gunstig kurs. "Derfor, når en person kommer til sykehuset klaget over røde flekker på huden uten åpenbare symptomer, legen noen gang forestille seg noe sånt, og be om noen tester, inkludert fullstendig blodtelling for å observere problemet," forklarer han.

"Den vanligste årsaken til røde flekker er en forverring av pre-eksisterende inflammatorisk akne, psoriasis oftest (en autoimmun sykdom som påvirker extensor region av lemmer og hodebunn) eller atopisk dermatitt (allergisk)," legger Juliane Musacchio.

Profesjonell forklarer at hos pasienter med psoriasis, tilstedeværelse av røde flekker på huden skjer ved seponering av systemiske kortikosteroider eller andre immunsuppressive midler.

"Andre årsaker til opptreden av slike skader er forbrenning på soleksponering, bruk av medikamenter, slik som litium og midler mot malaria, og infeksjoner som cellulitt og erysipelas - infeksiøs prosess forårsaket av bakterier som også involverer den subkutane" sier han.

Den hemotologista Juliane fremhever at overfølsomhet for visse legemidler er den nest vanligste årsaken til forekomsten av røde flekker på huden. "Blant disse stoffene er penicillin, sulfa, antikonvulsiva og allopurinol", sier han.

"Det finnes imidlertid andre sjeldnere årsaker til utseendet av røde flekker på huden, som inkluderer non-Hodgkins lymfom og kutane T andre hematologiske maligniteter og systemiske, autoimmune sykdommer og infeksjoner," sa Juliane Musacchio.

Den hematologist forklarer at røde flekker på huden kan være et tegn på andre typer kreft (annet enn huden), men disse er svært sjeldne tilfeller. "I disse sitações, er diagnosen laget av biopsi området, og det er nødvendig å ta immunhistokjemi med markører som er spesifikke for hver type kreft, i tillegg til evaluering av en erfaren patolog," legger han til.

Røde flekker kan oppstå i hvilke deler av kroppen?

Ifølge hematologist Juliane, kan røde flekker ramme alle deler av kroppen og kan selv bli generalisert, avhengig av årsaken.

"Generelt, ikke forårsake smerte, men i tilfelle av allergi, kan forårsake kløe (kløe)," legger den profesjonelle.

Hvordan få hjelp?

Et vanlig spørsmål som oppstår mellom mennesker som er i en eller annen ukjent symptom er: at profesjonelle appell? Dette kan skje selv med noen som reparerer være med noen røde flekker på huden.

Juliane Musacchio påpeker at, avhengig av symptomer (smerte, kløe, blødning), er den beste løsningen for å gå rett til sykehuset eller se en hudlege du stoler på.

Med denne informasjonen, forsterker det behovet for å være alltid oppmerksomme på tegn på at kroppen vår gir og søke medisinsk hjelp så snart vi oppdager noe annerledes.