Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sjokolade er en av de mest populære matvarene i verden. Det er faktisk deilig, kan spises på mange forskjellige måter, etterlater ingen tastier oppskrift, og fortsatt bærer rykte for å være en god alliert i kampen mot dårlig humør.

Men vil denne fordelen tilskrevet sjokolade faktisk fornuftig? Hvorfor maten er så godt kjent for å gi følelse av velvære!

Svaret er i kakao, sin hovedingrediens - som, blant andre fordeler, gir glede, ved å stimulere produksjonen av serotonin.

Men selvfølgelig, alle vet at det ikke er anbefalt å konsumere sjokolade i store mengder og ofte. Dette er fordi, i sjokolade, i tillegg til kakao, inngår ulike ingredienser som gjør det fettete, kalori - som kan, i tilfelle av overdrevent forbruk, fører til fedme og forårsake andre alvorlige helseproblemer.

Dermed er den beste måten å nyte fordelene som kakao kan tilby - og som ikke er begrenset bare til å gi en følelse av velvære - er forbruker den i pulver og uten tilsetning av sukker.

Les også: Shakes kan erstatte et måltid?

Foreløpig er det kakao lett finnes i markedet. Forbruket vanligvis også være godt egnet blant ernæringseksperter.

Fordeler med kakaopulver helse

Fordelene med pulver kakao forbruk er mange. Det er et mat som er rik på vitaminer (for eksempel vitamin C og vitamin E) og mineraler (slik som kalsium, fosfor, jern, kalium og natrium) og inneholder gode mengder fiber.

Lær de viktigste fordelene som kakao kan tilby til helse:

1. Antioxidant

Fernanda Machado, ernærings Nutri Import, påpeker at kakao er en kraftig antioksidant (bekjemper frie radikaler) og derfor hindrer for tidlig aldring og utseendet av visse sykdommer.

Les også: 10 fakta om sjokolade som du kanskje ikke vet

2. Forbedrer humør

En primær fordel er det faktum kakao som en kilde for tryptofan - aminosyren som er ansvarlig for produksjonen av serotonin, en nevrotransmitter koblet til velferd.

"Kakao hever nivået av serotonin - en nevrotransmitter som forbedrer humøret - er kilden til dopamin - som opererer i kontroll av bevegelse, hukommelse og følelse av glede - og fenyletylamin - som virker på sentralnervesystemet - å generere en god følelse trivsel ", sier Fernanda.

3. Det er fordelaktig for tarmen

Kakao bidrar til å regulere tarmfloraen, det inneholder flavonoider som fungerer som mat for probiotiske bakterier - som, i sin tur, til nytte for tarmen.

4. Det er en ally av hjertet

Rik på fytokjemikalier og antioksidanter flavonoider (som bekjemper frie radikaler), hjelper kakao fremme kardiovaskulær helse.

Kakao hjelper også i å kontrollere kolesterolnivåer og blodtrykk.

5. fordeler personer med diabetes

Kakao kan hjelpe personer med diabetes fordi den er knyttet sammen med forbedring i insulinvirkning (hormon-relatert sykdom).

Kakaopulver: ally i vekttap?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Foruten å bidra til å forhindre for tidlig aldring, beskytter hjertet, bedre humør, kan kakaopulver fortsatt være en stor alliert for de som ønsker å miste noen få pounds.

Kakao er rik på polyfenoler - stoffer som i tillegg til å antioksydant (bekjempe effektene av frie radikaler i legemet) er ansett mikrober, er betydningen relatert til brenning fett.

Selvfølgelig, for dette, kakao må inngå i et balansert kosthold, guidet av en ernæringsfysiolog.

Fernanda legger til at kakao er en stor alliert i kosthold og sunt liv, som det gir, i tillegg til ytelser, en følelse av glede og tastiness, "hva gjør du være en god indikasjon for de gangene personen ønsker å spise sjokolade. "

Hvordan bruker kakaopulver?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kakaopulveret kan anvendes i forskjellige sunne oppskrifter. Ifølge Fernanda, gode tips er å bruke det i utarbeidelsen av kaker, kjeks, pannekaker, vitaminer.

"Et godt alternativ er også satt kakao drysset på yoghurt, varm banan og frukt. Det som teller er å bruke kreativitet i henhold til smaken av hver, "legger ernæringsfysiolog.

Fernanda påpeker at kakao er ikke søt. "Derfor, avhengig av oppskriften, må du bruke søtningsmiddel eller honning, agave, et naturlig søtningsmiddel eller brunt sukker. Det er ikke nødvendig når du bruker blid frukten, "sier han.

Den anbefalte mengden for forbruk varierer fra person til person, og bør angis med en ernæringsfysiolog eller ernæringsspesialist, slik at fordelene fra det faktum at kakao kan bli benyttet.

"Som kakao har en sterk smak, er det vanligvis ikke nødvendig å bruke mye. Beløpet vil også avhenge av inntektene, "legger Fernanda.

sunne oppskrifter med kakao

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

1. Banana med kakao for pre-trening

ingredienser

 • 1 banan sølv
 • 1/2 ss (coffee) kakaopulver
 • 2 spiseskjeer () av ​​havre
 • 1 ss (dessert) av sukkerrørmelasse
 • 1/2 ss (coffee) kanel

forberedelse: Bare kutte eller kna banan og tilsett resten av ingrediensene.

2. Rist med grønn banan og kakao biomasse

ingredienser

 • 200 ml ris melk eller mandelmelk
 • 1 ss () kakaopulver
 • En skje (suppe) av grønn banan biomasse

forberedelse: Beat alle ingrediensene i en blender. Legg is om ønskelig og server umiddelbart.

3. Vitamin med banan og kakao

ingredienser

 • 200ml vann eller melk av mandler
 • 1 teskje (ts) kakaopulver
 • 1 banan sølv
 • 1 ss (suppe) havre
 • 1 ss (suppe) av Amaranth
 • 1 teskje (ts) av chia
 • Kanel etter smak

preaparo modus: Beat alle ingrediensene i en blender. Legg is og server.

4. Kakao Cake Full

ingredienser

 • 2 kopper hele hvetemel
 • 4 ss () kakaopulver
 • 1 ss () bakepulver
 • 1/2 kopp komfyr og stekeovn søtningsmiddel sukralose eller annet du foretrekker
 • 1/2 kopp av kokosnøttolje
 • 2 kopper vann

forberedelse: Bland sammen alle ingrediensene, forlater endelig gjær. Sted i smurt med kokosolje og bake i en forvarmet ovn ved 180 ° i 40 til 45 minutter eller inntil tørt pinne ut.

Nå har du noen tips for å inkludere kakao i maten deres. Men husk: å nyte alle fordelene det kan tilby, er det best å alltid følge veiledning av en ernæringsfysiolog.