Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Propolis er et produkt som allerede er kjent, særlig i tilfelle av halsen og influensa smerte. Men visste du at nytten av dette stoffet gå utover? Ikke tilfeldig, det er høyt verdsatt i andre land (for eksempel Japan), og en stor alliert av god helse, generelt.

Paula Crook, forklarer Patricia ernæringsfysiolog Bertolucci ernæring råd som propolis er et stoff innhentet av bier ved å høste planter harpiks. "Og denne harpiks anvendes i elveblest for å beskytte dem mot sopp og bakterier. Derfor har propolis antibiotika og soppdrepende egenskaper, blant annet, "sier han.

Dorival Ribeiro, eier av Mel Angelica - butikk som er på markedet siden 1989, som arbeider direkte med honning, propolis, blant andre produkter, i Piracicaba - forklarer at ordet "propolis" (pro + polis) kommer nettopp fra det faktum bee bruke propolis innenfor den nye adressen. "Hvis det ikke var noen propolis, ville det være en stor forurensning og spredning av sykdom fra en brønn til en annen," sier han.

"The bee propolis samling av skuddene av planter; fordi propolis kommer fra planten bruker som 'dressing' for seg selv ... Og dette er da anlegget opprinnelse propolis, som bee 'felles' alle ulike planter og gjør sin egen substans ", forklarer Ribeiro .

Det bør understrekes at propolis har vært kjent og verdsatt i mange århundrer. "Det ble først oppdaget av en birøkter, som hadde nakkesmerter. Det ble da oppdaget at stoffet er utmerket for sår hals, samt faryngitt, magesmerter osv I dag har enda flere studier vist sine fordeler i forebygging og behandling av kreft ", sier Ribeiro.

Les også: 7 fantastiske måter å bruke honning

Nedenfor, du bedre vite fordelene og måter å bruk av propolis, som er en stor alliert av helse!

Typer av propolis

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Brasil er en av de eneste propolis eksportører. "Det er fordi vi har lavt innhold av tungmetaller i atmosfæren, og våre bier produserer propolis mer flavonoider innhold (som er det de fleste steder)," sier Ribeiro.

Når det gjelder typer av propolis, kan de fremheves:

propolis: som er sammensatt av harpikser og ekstrakter samles inn av bier fra blomster Baccharis Dracunculifolia.

Svart Propolis: det, som forklart ernæringsfysiolog Paula flere planter oppnås ved bier.

Les også: 10 hjem rettsmidler for å rense nesen som virkelig fungerer

røde propolis: som er hentet fra en bestemt fabrikk, ape-hale (Dalbergia ecastophyllum).

Ribeiro forklarer at propolis er den mest eksporterte, ved å ha høyere innholdet av flavonoider. Men alle typer er utmerket (ikke bli assosiert, så fordelene med dette stoffet til bare én type propolis, men snarere til alle typer).

10 Fordelene forbundet med bruk av propolis

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Paula forklarer som har blitt identifisert over 200 kjemiske forbindelser i propolis. Men alle grupper av forbindelser, absolutt hva mer har tiltrukket seg oppmerksomheten til forskere er gruppen av flavonoider. "Dette er fenoliske forbindelser som omfatter en stor gruppe av naturlige stoffer som ikke syntetiseres av mennesket. Inntak av flavonoider, i sin tur griper inn i forskjellige fysiologiske prosesser, bistå i absorpsjon og virkningen av vitaminer, som arbeider i helbredelsesprosessen som antioksidanter, i tillegg til å ha antimikrobiell aktivitet, og modulering av immunsystemet, "sier han.

Kort fortalt, kan de bli markert som fordelene med propolis:

1. Handlinger antibakteriell og antifungal

Les også: 12 tips for å bekjempe menstruasjonssmerter

Ernæringsfysiolog Sonia Ballesteros, Health Clinic og Pilates apinajé mennesker, sier at propolis kan være utіlіzаdo pаrа combаter bakterier og outrаs doençаs bаcterіаnаs.

Det er en meget effektiv i å ødelegge forskjellige substanser skadelige bakterier i mennesker, og er således svært godt egnet for behandling av sykdommer så som betennelse i mandlene, faryngitt, laryngitt, orm infeksjoner, sinusitt, bronkitt, lungebetennelse, influensa, rhinitt, blant andre.

Dorival Ribeiro kommentarer, inkludert noen land utgjør propolis iskrem (med ananas, for eksempel) skal gis til barn en gang i året, for å bekjempe ormer i skolen.

Propolis har også den store fordel å ødelegge skadelige bakterier på samme tid bevare den reelle (slik som bakterier i tarmfloraen).

Den antifungale aktivitet av propolis er produktet effektivt ved behandling av hodebunnen problemer, soppsykdommer generelt, frostknuter etc. Den kan brukes, for eksempel direkte på neglene, bekjempelse av vanlige problemer i denne regionen.

Les også: 30 tips og ayurvedic oppskrifter for hår og hud ren

Propolis er også involvert i kampen mot Candida albicans, den sopp ansvarlig for vaginal, oral infeksjoner og fordøyelsessystemet.

2. antiviral virkning

Stoffet er mye brukt for å bekjempe herpes, for eksempel, og er ofte vises mot influensa, forkjølelse, konjunktivitt og sår hals.

3. anti-inflammatorisk virkning

Propolis kan således indikert i behandling av sykdommer slik som artritt, reumatoid og osteoartritt.

4. Antioxidant Strøm

Antioksidanten handlingen fører propolis hjelper til med å bekjempe frie radikaler (som er ansvarlig for cellealdring og utbruddet av sykdommer slik som kreft).

Ribeiro minnes selv at propolis vanligvis brukes i kosmetiske preparater, slik som ansikts- kremer eller såper, som kan bidra i foryngende og hud skjønnhet.

5. anticancer virkning

Mange studier har knyttet forbruket av propolis med å forebygge og bekjempe kreft. Det vil si at noen studier har vist at stoffet er ikke bare i stand til å hemme veksten av kreftceller, men også for å delvis ødelegge de eksisterende celler.

Ribeiro sa at i Japan, er mange mennesker med kreft behandlet med propolis, og mange fordeler har blitt rapportert i denne forbindelse.

6. helbredende handling

På grunn av tilstedeværelsen av flavonoider og aminosyrer, er propolis effektiv i behandling av sår, dermatitt, sår, brannskader etc. Det kan også hjelpe "tørr" kviser.

"Mange fiskere, for eksempel, særlig de som omhandler krepsdyr, når såret, dra nytte av noen få dråper propolis ... Den sårtilheling kommer fra den ene dagen til den andre," sier Ribeiro.

7. anestetiske virkning

Dette gjør effektive propolis å bekjempe sår hals, betennelse i mandlene, tannpine etc.

8 Effekt immunostimulatorisk

Ernæringsfysiolog Sonia streker at propolis estіmulа de аntіcorpos og hjelper іmunológіco sіstemа den іndіvíduo å styrke. Dermed øker det den enkelte motstand mot sykdommer og infeksjoner, forbedring av helse som en helhet.

9. Oral hygiene

Ribeiro påpeker at propolis forbruk gir en forbedring av hele munn-området. "Det er tyggegummi, i Japan, for eksempel for å bekjempe karies," sa.

10. fordøyelses effekt og vekttap

Propolis kan også bidra til å forbedre fordøyelsen og, i noen tilfeller, selv i vekttap, når kombinert med et balansert kosthold.

Selv om det er ingen bevis for at propolis - alene - er konstituert i vekttap, sier Dorival Ribeiro som blander en propolis faller en ananas juice, for eksempel, er det en "oppskrift" gamle og svært brukes for de som ønsker å gå ned i vekt.

"Det er ikke grunnlag at propolis alene, hjelpe dem som ønsker å gå ned i vekt, men som gir en forbedring på hele immunsystemet og lymfesystemet, kan i denne forstand være assosiert med vekttap," sier Ribeiro.

Former for bruk og hjem behandlinger med propolis

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Men til slutt, hvordan du bruker propolis og nyte alle fordelene dette produktet kan levere?

Mengdene kan variere avhengig av hver setning, og også med alderen på personen (enten barn eller voksen). Men, generelt, er angitt fra 3 til 20 dråper fortynnet i vann.

Nedenfor du kjenner noen av de mest vanlige måter å bruke den vellykkede propolis:

 • Du kan konsumere 5 dråper propolis regelmessig fortynnet i 3 ss vann. Dette, i henhold til Ribeiro, er veldig bra for immunforsvaret.
 • Når du foretar munnhygiene, ifølge Ribeiro, kan du også bruke 5 dråper propolis i ca 4 ss vann - og dette produktet et godt muntlig rensemiddel.
 • Når du har en øreverk, ifølge Ribeiro, kan du dryppe 2-3 dråper propolis rundt øret og massere godt.
 • Sonia streker at propolis kan også hjelpe behandle herpes med 3-4 dråper ekstrakt brukes på sår, ca 3 ganger om dagen.
 • Ved skader eller forbrenninger, kan de søke 3-4 dråper på stedet, ca 3 ganger om dagen.
 • Å helbrede kviser, kan de brukes 1-2 du liker på stedet, 4-5 ganger om dagen.
 • Når personen er en kald, ifølge Ribeiro, kan ta omtrent 15 dråper av propolis fortynnet i vann.
 • I tilfelle av et virus, også i henhold til Ribeiro, kan angis mer enn 30 dråper propolis.
 • For sår hals, kan de plasseres 4 til 5 dråper av propolis i en kopp med vann for gurgling. Denne løsningen kan også brukes mer enn en gang om dagen.
 • For luftveisproblemer, kan de bli plassert flere dråper av propolis i kokt vann og produsere damp inhalasjoner med denne blanding.

Dette er de vanligste formene for propolis bruk, men for de fleste effektive resultater, er det ideelt å ha veiledning av helsepersonell, som vil vurdere særegenhetene i hvert enkelt tilfelle.

Propolis som en skjønnhet produkt

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

På grunn av deres verdifulle egenskaper, er propolis til stede i formuleringer av såper, foryngende kremer, sjampoer osv Noen vil også satse på "home oppskrifter":

 • Ribeiro forklarer at det er mulig å gjøre huden rensing ved hjelp av honning, propolis og leire; eller honning, propolis og maismel; eller, honning, propolis og sukker. Bare plasser omtrent 1 spiseskje maismel (eller leire, eller sukker), en spiseskje honning og halvparten med 15 dråper propolis, gjør en kratt, og skyll huden.
 • Å helbrede kviser eller blåmerker, kan de brukes 1-2 som til propolis på stedet, 4-5 ganger om dagen.
 • De kan plasseres noen dråper propolis direkte inn ansiktskrem for å hjelpe til hudforyngelse. Men i dette tilfellet, er det interessant å snakke med en hudlege og se hva som er din posisjon på saken.

Dette er den mest utbredte bruken (og forsikring) av propolis direkte til skjønnhet. Men husk at stoffet er til stede i kosmetiske preparater, som kan anvendes sikkert og effektivt med forskjellige formål.

Advarsler om bruk av propolis

Paula påpeker at enkelte studier har vist at propolis har lav toksisitet. "Imidlertid, for å bli samlet i det område som omgir strukturen, forskjellige forurensninger kan være et uhell tilsettes til de propolis, slik som asfalt, overskudd av jern, kobber, magnesium eller den samme bly. Derfor er det viktig å vite opprinnelsen til de forbrukes propolis ", sier han.

Sonia forklarer at noen mennesker kan ha allergiske reaksjoner på propolis, viser tegn som hevelse, rødhet, kløe. Dermed er det anbefalt å gjøre en sensitivitet test før du bruker produktet: bare drypp 2 dråper i underarmen, vent 30 minutter og sjekk at kom ikke klør eller rødhet.

I denne forstand, understreker Sonia at de eneste kontraindikasjoner av propolis er for pasienter med allergi mot stoffet eller noen av dets komponenter. Og at versjoner av ekstrakt med alkohol er kontraindisert for barn.

Men, generelt, er propolis et produkt godt akseptert av flertallet av befolkningen, og kan tilby mange helsemessige fordeler.

"Jeg tror det er verdt å lage en vane av å konsumere minst fem dråper propolis daglig. For med ett produkt, og et billig produkt, får du mange helsefordeler. Jeg sier 'billig' fordi den brasilianske propolis er den mest verdsatt (det høyeste beløpet av flavonoider), og derfor svært eksportert ... Og her i Brasil, koster det ca 4 eller 5 dollar, mens i Japan - hvor dens fordeler er mye studert - 30 ml propolis koster ca $ 100. Så jeg tror, ​​ja, at brasilianere bør gi mer verdi til dette produktet, vet mer og til å bruke! "Avslutter Dorival Ribeiro.