5 tegn på at du kan være mangel på vitamin D - Kvinner Tips

Foto: Thinkstock

I flere tiår, lite ble hørt snakk om viktigheten av vitamin D og mange helsearbeidere mente at det var bare viktig for å opprettholde sunne tenner og bein.

Men fremskritt i vitenskap de siste årene begynte å sette dette vitamin i søkelyset for å fremheve sine viktige funksjoner i forebygging og enda behandling av enkelte sykdommer.

André VF Franco, Vitamin D mastermind - Brasil - en non-profit prosjekt med formål å utdanne folk om viktigheten av vitamin D og fornuftig soleksponering - påpeker at i 2010, et team av forskere ved University Oxford, England, har vist den måte at vitamin D interagerer med human DNA. "De utførte en genomsekvense å skape et kart for den vitamin D-reseptoren i kroppen, hvor de kunne se at omtrent 10% av genomet er påvirket av det (vitamin D virker på menneskekroppen som et hormon, aktivering og deaktivering av gener) . De viste også at vitamin D har en betydelig effekt på aktiviteten til 229 gener assosiert med sykdom, "forklarer han.

På grunn av disse funnene, tusenvis av studier begynte å undersøke potensielle rolle vitamin D i å forebygge, og selv i behandling av mange sykdommer i dag.

Mangel på vitamin D

Følgelig har vitamin D-mangel blir signifikant assosiert med flere problemer, som fremhevet av André Franco:

 • Kroniske sykdommer, slik som autoimmune tilstander slik som multippel sklerose, reumatoid artritt og diabetes type 1;
 • Ulike kreftformer;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • type 2-diabetes;
 • nevrologiske og psykiatriske sykdommer;
 • infeksiøse sykdommer som luftveisinfeksjoner, lungebetennelse, mellomørebetennelse, urinveisinfeksjoner, influensa, Dengue, Hepatitt B, Hepatitt C, tuberkulose;
 • uønskede utfall av svangerskap og fødsel;
 • Total dødelighet.

"Parallelt har mange studier vist at rundt femti prosent av verdens befolkning, på grunn av moderne livsstil, lider av dens mangel. Med denne informasjonen, det gir deg en idé om betydningen det har for helsen til barn og voksne, og konsekvensene at hans kronisk mangel kan føre, "legger André Franco.

Vitamin D-mangel Symptomer

Andrew forklarer at i de fleste mennesker, er asymptomatisk vitamin D-mangel. Imidlertid kan noen symptomer, slik som de som er nevnt nedenfor for det, være relatert til dette problemet:

 1. uforklarlig tretthet
 2. muskel- og skjelettsmerter
 3. muskelsvakhet
 4. leddsmerter
 5. Lavere motstandskraft mot infeksjoner

Så hvis du har noen av disse symptomene, er det verdt å ta kontakt med en lege og snakke med ham om saken. Den beste måten å oppdage mangel på vitamin D er å ta en blodprøve som måler nivået av dette vitaminet.

viktige retningslinjer for å øke vitamin D-nivåer

André Franco forteller at konverteringen av forekomsten av ultrafiolett lys B i huden er den viktigste kilden til vitamin D. "Faktisk solen står for om lag 90 prosent av vitamin D vi trenger, kommer resten fra kostholdet," forklarer han.

Med hensyn til mat, siterer André gode kilder til vitamin:

 • Fisk som tunfisk, laks og sardiner;
 • sopp;
 • Melk og meieriprodukter.

Men i forhold til Solen, forklarer André Franco at for å sikre produksjon av vitamin D, bør soleksponering skje i et UVB forekomst timer, noe som tilsvarer den sterke solen på dagen. "Imidlertid bør denne eksponeringen være kort, som strekker seg fra 10 til 20 minutter, avhengig av personens hudfarge. Dette må gjøres selv med et mulig maksimum eksponert hud - minst armer og ben - og uten bruk av solkrem, "sa han.

André understreker også at eldre mennesker har større problemer med å syntetisere vitamin D fra sollys. "Overvektige personer med mørk hud, røykere eller personer som er berøvet daglig soleksponering - for profesjonelle eller andre problemer - har økt risiko for vitamin D-mangel For disse tilfellene tilskudd bør også vurderes," avslutter han.

Nå vet du hvor viktig det er at vitamin D utøver over vår helse. Det er verdt å ta hensyn til noen tegn som kan være relatert til mangel på det og, om nødvendig, snakke med en lege du stoler på emnet.