Kontinuerlig pillen: Lær mer om dette antikonsepsjonsmåte

Foto: iStock

Når du velger prevensjon, heldigvis, kvinner i dag har få trygge alternativer og masse informasjon. Hvert valg har sine fordeler og ulemper, og deres effektivitet kan variere avhengig av saken. Blant disse alternativene, har kontinuerlig p-pille vært en av metodene som er valgt, særlig av dem som ikke ønsker å menstruere.

Omtalt av eksperter så som trygge som prevensjons andre metoder, gjør kontinuerlig pille kvinner slutter menstruasjonen, noe som kan være en lettelse for de som lider av symptomer på menstruasjon, for eksempel hodepine, kramper og andre symptomer relatert til menstruasjonssyklus.

Som enhver prevensjonsmetode, bør valget av kontinuerlig pille utføres av lege, som vil undersøke de beste alternativene for hver kvinne. Ikke begynn behandling uten å konsultere en spesialist. P-piller er i utvikling hver dag, men de kan fortsatt bringe risikoen i noen tilfeller som interaksjoner, kombinert med helseproblemer, eller ammer, for eksempel.

Kontinuerlig pillen er ikke ulikt piller med månedlig pause. Forskjellen er at uten pause, ikke kvinnen ikke har eggløsning og dermed ikke menstruere. Det kan virke magisk løsning, men før du velger er det viktig å være klar over alle detaljene. Lær mer om metoden:

Hvordan fungerer kontinuerlig pille

Kontinuerlig pillen: Lær mer om dette antikonsepsjonsmåte

Foto: iStock

. Dr. Marise Samama, gynekologi og professor i Postgraduate pasning Human Reproduction Institute Gera, forklarer at det er to typer av kontinuerlig hormonell prevensjon: slått sammen og som kun inneholder progestin, "Continuous befruktnings har den samme virkningsmekanisme pillen for å bryte det hemmer eggløsningen. Blødning bør kun skje med pause fra p-piller, men det er ingen pause, hva som forventes er at kvinnen ikke menstruere. "

Les også: Hvordan velge den beste prevensjon

Kontinuerlig pillen kan brukes i enhver situasjon. Den blir fortrinnsvis indisert for kvinner som har mye av menstruasjonskramper, PMS, endometriose, myom eller også i amming. "Imidlertid, for hver diagnose ved bruk av en bestemt type hormonell sammensetning. Amming, for eksempel, bruker bare kontinuerlig progestin, "legger Dr. Marise. Derfor er samråd med legen avgjørende.

Fordeler og ulemper

Kontinuerlig pillen: Lær mer om dette antikonsepsjonsmåte

Foto: iStock

Akkurat som alle prevensjonsmetode, har kontinuerlig pille også sine fordeler og ulemper. Sjekk ut nøkkelen:

fordeler

  • Den menstruasjon skal skje;
  • Unngår ubehagelig symptomer på menstruasjon og kramper og andre manifestasjoner av PMS;
  • Den kan brukes som en behandling i tilfeller av endometriose eller fibroider.

ulemper

  • I enkelte tilfeller vil bruk ikke blokkere menstruasjon forårsaker hyppige lekkasjer, noe som hindrer bruk av fremgangsmåten;
  • Den inneholder flere hormoner enn lavdose piller;
  • Det kan skje oppbevaring vaskulære eller langsiktige effekter;
  • Noen kvinner føler seg ukomfortabel i ikke mensen, og kan ikke holde tritt med syklusen.

Vanlige spørsmål besvart

Kontinuerlig pillen: Lær mer om dette antikonsepsjonsmåte

Foto: iStock

Uansett hva du søker etter, forblir alltid et problem eller en annen enn det som er normalt eller ikke, og som kan eller ikke kan gjøre virkelig dårlig. Selv etter samråd med lege og alt avgjort helt rett, det er alltid det tvil om noen detaljer, er det ikke? Dette er fordi hver kropp og person reagerer på en måte og hendelsene i livet kan ikke forutsies. Her er noen vanlige spørsmål om bruk av kontinuerlig pille, avklares av Dr. Marise Samama .:

Kontinuerlig prevensjon pille fetende?

Risikoen for vektøkning er lik en hvilken som helst pille.

Les også: 12 faktorer som påvirker kvinnens fruktbarhet og du ikke engang vet

Blødning under bruk av kontinuerlig pillen er normalt?

menstruasjons lekkasjer kan oppstå. Hvis du er vedvarende, bør du ta en pause 3-5 dager, og deretter starte på nytt. Hvis du fortsatt vedvarer, bør du tenke på utveksling metoden.

Kontinuerlig pillen påvirker libido?

Alle hormonelle prevensjonsmidler kan påvirke libido fordi det hemmer eggløsningen. Og prosessen med eggløsning er relatert til seksuell appetitt.

Jeg risikerer å bli gravid hvis jeg glemmer å ta pillen en dag?

Les også: Hvordan identifisere og lindre tung menstrual flow

Hver gang du stopper p-piller, er det en nedgang i hormonnivået som blokkerer eggløsningen og deretter prosessen som fører til eggløsning kan gjenopptas.

Kontinuerlig prevensjon vil deregulere min syklus?

Det er ingen syklus ved bruk av kontinuerlig hormonell prevensjon.

Er det en forskjell mellom de vanlige piller og brukes til dette formålet?

Det er faktisk de samme pillene som brukes til å bryte. I tilfelle av kontinuerlig kombinert hormonell prevensjon, hormon er nødvendige høyere dose for å blokkere menstruasjon. Derfor er disse pillene er hormonell høyere dose enn den lave dose piller.

Les også: Møt nye app som er like effektivt som p-piller

. Dr. Marise indikerer også at det er svært viktig å forstå at valg av prevensjonsmetode bør utføres av gynekologen sammen med sin kone etter grundig gynekologisk vurdering: "Det kommer til individualisert behandling. Hver metode skal diskuteres og evaluert i henhold til de individuelle behov hos hver enkelt kvinne. I tillegg bør alle hormonprevensjonsmetode bli evaluert i 3 måneder før å utføre en mulig utveksling. "

Nå som du vet det grunnleggende med kontinuerlig prevensjon pille er i ferd med å bli lettere å velge din favoritt metode. Med informasjonen på hånden og riktig medisinsk behandling, vil du være i stand til å hindre graviditet og andre mer jevnt og trygt bekymringer.