Hvordan "frites" i mikrobølgeovnen uten å bruke olje

Foto: iStock

Hvem elsker ikke pommes frites? Crunchy, sequinhas og uimotståelig, frites er en utmerket akkompagnement til en rekke retter som hamburgere, biff parmigiana, og er også stor fungert som deler.

Problemet er at potetene alene er allerede svært kalori - tross alt, de er ren karbohydrat. Så da er stekt, blir de virkelige bomber for de som ønsker å gå ned i vekt eller for de som ønsker å opprettholde vekten.

I tillegg til den estetiske effekt, overdrevent inntak av stekt mat er også skadelig for helsen vår, fordi det favoriserer fremveksten av fedme, hjerte- og karsykdommer og enda noen kreftformer.

Hvis du er skarpe fan, men samtidig ønsker å unngå stekt mat, vil du elske dette tipset om hvordan å forberede chips i mikrobølgeovnen uten å bruke noe olje!

ingredienser

Hvordan "frites" i mikrobølgeovnen uten å bruke olje

Foto: iStock

For å gjøre potetgull oppskrift i mikrobølgeovnen, trenger du følgende ingredienser:

Les også: 5 grunner til å komme bort fra stekt mat

  • Poteter-engelsk
  • salt
  • Svart pepper rike
  • voks papir

Et tips: Hvis du vil, kan du erstatte oljen med voks papir. Og, selvfølgelig, kan du legge krydder du liker best, for eksempel rosmarin eller oregano.

forberedelse

Hvordan "frites" i mikrobølgeovnen uten å bruke olje

Foto: iStock

1. Den store kunsten til denne oppskriften er å arbeide i potetretten, som bør være så tynn som mulig. Så det beste å gjøre er å bruke en skjærer grønnsaker, men hvis du ikke har et kutt med kniven selv, alltid ute etter å få svært tynne skiver.

2. Du kan skjære potetene med eller uten bark, det avhenger bare av din smak. Hvis du velger å holde huden, vask grundig før skjæring.

3. Når skiver, vaske potetene meget godt inntil vannet gjennomsiktig skjørt. Dette trinnet er viktig å fjerne overflødig stivelse, forårsaker dem til å "steke" raskere. Hold borekaks i en bolle med vann som du fortsetter å forberede seg.

4. Linje fatet mikrobølgeovn med bakepapir, slik at det er klar til å motta poteter. Hvis du ikke har pergament papir, kan du smøre den med litt olje;

les også: 13 trinn for å redusere bruken av olje i steke

5. Fjern skiver fra vannet og tørk godt med tørkepapir på begge sider. Dette er svært viktig for potet blir sequinha.

6. Nå, spre skiver på toppen av mikrobølgeovn fatet, noe som gjør kun ett lag med poteter. Hvis du ikke passer alle, "yngel" dem i mer enn ett trinn, fordi man ikke kan overlappe hverandre.

7. Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 3 minutter. På slutten av den tiden, slår potetene og slå på systemet i 1 minutt. Gjenta denne prosessen til skivene er gyllenbrune og sprø.

8. Tips: Ikke bli fristet til å forlate poteter "steke" for mer enn ett minutt, er det veldig lett for dem å flytte fra punkt og brenne. Noen vil være klar før så kan du bare fjerne dem.

9. Når du er ferdig, dine sesongen poteter med salt, svart pepper rike og urter av ditt valg og du er ferdig! Nå bare nyte!

Les også: Søtpotet: en velsmakende og sunt alternativ for å inkludere i menyen

Hvis du likte denne teknikken, vet at du også kan bruke den med andre grønnsaker, for eksempel kassava, kassava og søtpoteter. Dette er en fin måte å opprettholde et sunt kosthold og mye smak.