Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Schizofreni er et tema som, selv om de fleste har hørt, reiser mange spørsmål. Hva er dine viktigste symptomene? Som familien må forholde seg til denne lidelsen? Hvordan er behandlingen? Dette er bare noen av problemene.

Marcia Morikawa, Albert Einstein Hospital psykiater, forklarer at schizofreni kan defineres som en kronisk psykisk lidelse der pasienten viser psykotiske symptomer i utbrudd i hele sitt liv. "Disse symptomene er preget av hallusinasjoner, vrangforestillinger, tanke uorden og enda bisarr atferd," sier han.

Sykdommen er multifaktoriell, dvs. har en rekke årsaker. "Det er genetisk koeffisient, og forekomsten av sykdommen i den generelle befolkningen er 1%. Når en forelder eller en søsken er påvirket av sykdommen, er risikoen for utvikling av schizofreni stiger til 10-20%. Blant identiske tvillinger, er korrelasjonen 50%, mens mellom dizygotic tvillinger, er forekomsten 12%. Hvis en besteforelder, er risikoen 3%. Hvis begge foreldrene er schizofren, risiko for medvirkning øker til 40-50%, "sa psykiateren.

"Det er kjent at det er en endring av nevrotransmittere, så som en sentral dopaminerg hyperfunksjon, men det er kjent at det finnes andre neurotransmittere som inngår i dets genesis. Andre faktorer som korrelerer med en eventuell utvikling av sykdommen er situasjoner av fosterstress, med dårlig ernæring av fosteret, som kan oppstå for sykdommer under svangerskapet, komplikasjoner under graviditet og peripartum, som ekstrem prematuritet, "lagt Marcia.

Også i henhold til de medisinske, psykologiske teorier aventadas i 40-årene, at det ville være en mors oppførsel "esquizofrenogênico" ikke bevist, og er ikke lenger ansett som en etiologisk faktor. Slike teorier som prøver å vise at visse mors atferdsmønstre, inkludert fiendtlighet og avvisning syntes å være hyppig i mødrene til pasienter som utviklet schizofreni. Men mangelen på bevis fikk dem til å bli forkastet.

Symptomer på schizofreni

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

De viktigste symptomer på schizofreni er ordnet mellom to hovedgrupper: positive og negative symptomer. "I de positive symptomer er hallusinasjoner, som er urealistiske oppfatninger som oppstår uavhengig av om ytre stimuli. Kan være visuell, auditiv (snakker til personen eller personen, som om kommenterer sine handlinger, noe som gir kontroll bestillinger etc.), kinestetiske (kroppslige opplevelser, som om de hadde gang dyr under huden på personen), lukte (lukten av parfyme eller lukt) etc., "sa Marcia.

Andre positive symptomer er vrangforestillinger, som er uvirkelig og urokkelige tro med religiøs mystisk innhold. "For eksempel, har personen makt til å velsigne og helbrede andre, bærer det budskapet om Gud, Chase (som i filmen Bright sinn, der karakteren av Russel Crowe mener det er et militært komplott mot ham, eller når folk mener at kameraene ble installert for å se ham, som forgiftet hans mat), innflytelse (der en person mener at kroppen hans er kontrollert av en annen person / kraft) etc. "legger psykiater.

Negative symptomer, ifølge Marcia, er den minste lagt merke til av den generelle befolkningen. "De er forbundet med utflating av affekt, dvs. affektive apati som finnes i de fleste pasienter. De ender opp med å ta mindre initiativ og vises bedre etterlevelse av situasjoner med mindre resonans til miljømessige stimuli, "sier han.

Ifølge legen, debutalder er tidligere hos menn, som forekommer i ung-voksen alder, rundt 20-25 år og hos kvinner, det er sent, som forekommer på rundt 30-35 år.

5 tips for å håndtere familien i schizofreni

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Schizofreni er en tilstand som uunngåelig påvirker hele familien. Følgende tips vil hjelpe for å håndtere det på best mulig måte:

1. Forespør om schizofreni

"Family utdanning om naturen av sykdommen og mestringsstrategier kan markant redusere tilbakefall og forbedre livskvaliteten for pasienter," sier Marcia.

I denne forstand, er det viktig at ikke bare foreldrene, men hele huset (i tilfelle av de pasienter som har brødre, de som er gift etc.) er klar over denne tilstanden.

2. Husk symptomene på sykdommen

"Å håndtere schizofreni er nødvendig å kjenne sine symptomer, og hvordan plastisitet at enkelte funksjoner når vil presentere en klinisk dekompensasjon. Familien må lære å gjenkjenne hva kjennetegner den enkelte og deres symptomatisk presentasjon ", forklarer psykiater.

3. gripe inn før krisen er komplett

Familien, å vite hva kjennetegner den enkelte og hans symptom presentasjon, vil være i stand til å identifisere tidlige tegn på dekompensasjon og kan gripe inn før de psykotiske trekk er fullført, forklarer psykiater Marcia.

4. Søk hjelp og informasjon med kunnskapsrike folk om emnet

"Søk etter slektninger av pasienter foreninger, psykoedukative møter om temaet og snakke med psykiateren pasienter er de beste måtene å lære om sykdommen, uten stigma og fordommer, for å bistå pasienten i sine daglige problemer, og i tilslutning til medisinering, adressering symptomene, sosialisering, oppgave utførelse, etc. ", sier Marcia.

5. Støtt pasienten og fri for fordommer

Det er feil å tro at mennesker med schizofreni ikke kan leve godt fra sin familie og venner. Psykiateren forklarer at mennesker med schizofreni kan leve så godt med familie og venner bedre sin tilslutning til behandling, støtte fra familie, psykoedukasjon av denne og den nedre skade for de rundt ham. "Stabiliserte pasienter kan ha et normalt familieliv med jobbene sine og sosiale nettverk," sa han.

Behandling av schizofreni

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ved behandling av schizofreni er basert på kontroll av symptomer ved bruk av antipsykotiske medisiner, livslang. "Det er typiske antipsykotiske midler, som er eldre medisiner, for å oppnå optimal effekt for behandlingen av positive symptomer, men mest bivirkningsprofil; og atypiske antipsykotika med færre ekstrapyramidale effekter og mer effektiv i behandling av negative symptomer på schizofreni, "sa Marcia.

Når diagnosen lidelse, forklarer psykiater, fortsatt behandling er nødvendig, fordi det er ingen kur for det. "Det er, om bruk av medisiner er riktig, det er kontroll av sykdommen. Hvis det er uregelmessigheter i bruk av medisiner, vil nye dekompensasjon oppstå, tilsvarende kliniske behandlingen av ekstremt forskjellige tilstander som diabetes, høyt blodtrykk, hypotyreose, "sier han.

Ifølge legen, målene for behandling i løpet av den akutte fasen av behandlingen, når det er nærvær av psykotiske symptomer er:

  • Hindre skade på pasienten;
  • Kontrollerende atferd endret;
  • Redusere alvorlighetsgraden av psykose og tilhørende symptomer (f.eks, agitasjon, aggresjon, negative symptomer, humør symptomer).

Under stabiliseringsfasen, sier Marcia, målene for behandlingen er:

  • Redusere belastningen på pasienten;
  • Gir støtte for å minimalisere sannsynligheten for tilbakefall;
  • Forbedre pasientens tilpasning til livet i samfunnet;
  • Progressiv reduksjon av symptomer;
  • Konsolidering av remisjon;
  • Fremming av gjenvinningsprosessen;
  • sosial reintegrering.

schizofreni Forebygging

Marcia forteller at bruken av stoffer som cannabis (kjønn av noen planter av hvilke den mest kjente er den Cannabis Sativa, som er produsert marihuana og hasjisj), alkohol og andre stoffer, kan føre til utbruddet av psykotiske episoder, som kan eller kan ikke føre til installasjon av schizofrene ramme. "Derfor, unngå kontakt med disse stoffene kan redusere sjansen for individet disponert for å utvikle sykdommen," sa han.

Myter og sannheter om schizofreni

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

1. Myte: De fleste mennesker med schizofreni er voldelig eller farlig.

Marcia forklarer at de fleste mennesker i psykotisk episode, kan ha voldelig eller farlig atferd, avhengig av delusional tro på at en person har i den situasjonen / tid som det er med sine svekket dømmekraft evner. "Men pasienter med symptomatisk sykdom kontroll er ikke mer voldelige enn vanlige mennesker som møtes på gata, rundt oss," sa han.

2. MYTE: Schizofreni kan være forårsaket av uaktsomhet fra foreldre.

Marcia påpeker at lidelsen er multifaktoriell og, til tross for påvirkning av mediet (i dette, herunder narkotika kommer inn), kan det ikke bli utløst utelukkende av foreldrenes atferd. "Studier med eneggede tvillinger, som ble vedtatt og som ble opprettet i helt forskjellige miljøer, opprettholde den samme forekomsten av diagnosen, som beviser at den genetiske faktoren er mye viktigere i tilblivelsen av lidelse," legger legen.

3. Myte: Hvis foreldrene har schizofreni, vil barnet nødvendigvis ha også.

Marcia påpeker at hvis en av foreldrene er bærer av sykdommen, er sjansen for at barnet skal utvikle schizofreni er 10-20%.

4. Myte: Hvis en person har schizofreni trenger å bo i et psykiatrisk sykehus.

Ifølge Marcia, det er stigmatisering av psykiatriske sykehus. "Begrepet 'asyl' er partisk og ikke svarer til virkeligheten oppleves i dag," sier han.

Psykiateren forklarer at en pasient med schizofreni og en bipolar pasient, en deprimert eller en pasient med demens kan dra nytte av opptak gjennom hele livet, for meget korte tidsperioder, for beskyttelse av det samme på sikt av krise, og for å justere medikamentell behandling.

"Men det er ekstremt skadelig for pasienter forblir i lange perioder borte fra dem, det gamle begrepet psykiatrisk sykehus; som det er skadelig for en pasient med astma (som også er en kronisk sykdom) som ønsker å bo på sykehuset i frykt for å ha kortpustethet hjemme, "sier han.

5. Myte: Hvis en person har schizofreni kan aldri fungere.

Pasienter som blir stabilisert ved å følge deres behandling på riktig måte, i henhold til Marcia, kan ha et normalt liv. "Fokus for tverrfaglig behandling du setter pasienter i samfunnet, i hverdagen, slik at det kan fungere, dating, gift, ha det gøy," sa han.

6. MYTE: Personer med schizofreni er lat.

Det er ikke riktig å si at schizofrene mennesker er late. Men Marcia forklarer at de negative symptomene, når den er tilstede, la de apatiske pasienter med mest flat påvirke (mangel på entusiasme, vitalitet). "Men målet med behandlingen er å oppnå remisjon av disse symptomene, slik at pasienten kan holde alle dine daglige aktiviteter med kvalitet og trivsel," sa han.

7. sannheten: Det er ingen kur for schizofreni.

Personen, faktisk, kan aldri bli kurert for schizofreni. Men, sier Marcia, "finnes behandling, er tilgjengelige, flere og flere nye medisiner med færre bivirkninger, søker symptomatisk remisjon, slik at pasienten har færre tilbakefall med høyere livskvalitet og en lavere profil avfall og degenerative effekter, "avslutter psykiateren.