Sibutramin: hva det er og omsorg med bruk av slanking - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Rettsmidler som garanterer vekttap alltid trekke oppmerksomheten til publikum som ønsker å miste de ekstra pounds, men er det verdt å ty til denne ekstra hjelp? Å ha denne type hjelpemiddel i kampen mot balansen kan være farlig. Saken er så alvorlig at legemidler i denne kategorien motta en spesiell kontroll av ANVISA, National Health Surveillance Agency.

I 2013, det tok lang debatt og avstemning, slik at etaten besluttet å løslate forbindelser som er laget for å sibutramin basen. En stor bekymring for regulatoren er den ukritiske bruken av stoffet, bør det brukes kun i ekstreme tilfeller, slik som fedme. Nedenfor kan du se alt om dette kontroversielle stoffet som lover å hjelpe i kampen om vekttap.

Hva er det?

Sibutramin har dukket opp i 1980 som et antidepressivum, men forskerne hadde lagt merke til at vekttap i de som forbrukes stoffet. Snart forskere begynte å analysere vekttap egenskapene til produktet.

Sibutramin er en substans som virker på sentralnervesystemet nevrotransmitterne serotonin og noradrenalin. Ifølge Dr. Walmir Coutinho, endokrinolog medlem av den brasilianske Society of Endocrinology og Metabolisme og forsker på bruken av stoffet, er sibutramin ikke en vanlig appetitt suppressant. "Det er en vanlig misforståelse med sibutramin. Det er ikke en appetitt suppressant, for hva dette stoffet gjør er å gi fylde til pasienten, "sier han.

Hvilke begrensninger av ANVISA?

Siden 2013, er produktet fullt utgitt i Brasil av kroppen, men med noen begrensninger. Regulatoren krever at pasienter og leger å signere en forpliktelse til å avslutte bruken av sibutramin.

Det er dessuten begrenset forbruk av 15 mg av medikamentet per dag. Hvis selv med balanserte måltider - akkompagnert av en ernæringsfysiolog - og mosjon behandling ikke gi tap på minst 2 kg i løpet av fire uker, anbefaler etaten for å slutte å ta stoffet.

Som endokrinolog, bekymring for ANVISA kom etter en lang søk. "All denne bekymringen kom etter utgivelsen av forskningen Scout - Sibutramine Cardiovascular Outcome Trial", sier han. Han forklarte videre at analysen viste at ni tusen mennesker som har gjort bruk av sibutramin, 16% hadde risiko for kardiovaskulær sykdom og lide hjerneslag - Stroke, så er det også nødvendig å konsultere en kardiolog før han begynte i sibutramin.

Arbeid?

Ja, fungerer sibutramin fordi pasienten er fornøyd med måltider og øker ikke mengden mat spist. Det er viktig å huske at hver stoffskiftet er forskjellig så appetitt suppressant ikke kan ha samme effekt på alle mennesker.

Ifølge Dr. Walmir ved slutten av behandlingen pasienten kan ikke bli neglisjert. "Når du slutter å bruke medisinen er nødvendig å fortsette med endring av kostprogram og trening, ellers er det sjanser for vektøkning", sa legen.

Hvor og hvordan du kjøper?

Sibutramin er et stoff som alle andre, så det bør kjøpes i apotek. Vi må vise forhåndsbestemt resept i en blå blokken, som indikerer den spesielle styring av legemidler som kan forårsake avhengighet. Aldri kjøpe i akademier, forhandlere eller gjennom tredjeparts uttalelse. Før han begynte i medisiner, se etter en endokrinolog og finn ut om du er i den ideelle profil for brukere av p-piller.

Hvem bør bruke sibutramin?

Medisinen er kun ment for folk som lider av fedme, spesielt for de med BMI - Body Mass Index - lik eller større enn 30.

Bruken av sibutramin av folk utenfor denne gruppen er farlig. "Det kan være skadelig å ta medisinen uten å være i denne profilen. Risikoen for å få helseproblemer kan være mye større enn de potensielle fordelene, "sier Dr. Walmir Coutinho.

Hva er kontraindikasjoner?

Forbruket er ikke egnet for personer over 65, eldre, ungdom, mennesker med BMI mindre enn 30, røykere med høyt blodtrykk, som lider av hjertesykdommer, eller med spiseforstyrrelser og psykiatriske pasienter med type 2 diabetes.

Hva er bivirkningene?

Anvendelse av sibutramin kan forårsake bivirkninger slik som tørr munn, forstoppelse, søvnløshet, hodepine, økt blodtrykk og frekvens.

Sibutramin er indisert for personer med fedme, så før du tenker på å bruke stoffet konsultere legen din og finne ut om bruken av det er nødvendig eller om det fortsatt er andre alternativer for vekttap.