Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Chia-anlegget er en region i Guatemala, Mexico og Colombia. kjent som salvie Hipânica Han fikk berømmelse ved hjelp av hans ætt, rik på ernæringsmessige egenskaper. Denne lille frøet er å få prominence i dietten til mennesker som er interessert i sine mange fordeler, blant annet vekttap.

Mye brukt av befolkningen fra dette området, som Aztec sivilisasjonen, for eksempel, ble fortært av dem som søkte styrke og utholdenhet. Seed liten, har ca 2mm i diameter, har varierte farger, fra hennes brun, svart, hvit og grå.

Ifølge Regina Su, ernæring veileder for Sepaco Hospital, blant sine generelle funksjoner, chia bidrar til å fremme metthetsfølelse, bekjempe betennelser og produsere en avgiftende virkning i kroppen.

"Denne maten er fortsatt rik på omega-3, fiber, kalsium, magnesium og kalium, og har en lav glykemisk indeks. Vale advarer om at Chia frø er kalori, og nådde 486 kilokalorier per 100 gram, "sier den profesjonelle.

Chia og slanking

Økningen i forbruket ble laget spesielt for å støtte tiltak på en diett som søker vekttap. Ifølge Regina, er det rikt på fiber, gir chia en følelse av metthet. "The fiber i chia er løselige, og således i kontakt med vann blir en gel chia, sult og reduserer hastigheten med hvilken organisme assimilerer karbohydrater," sier hun.

Les også: Hvordan lage din egen hjemmelagde granola sunt i forskjellige versjoner

I tillegg er akkumulert fett resultatet av en inflammatorisk prosess i kroppen vår, som ikke skal sende meldingen av metthet forteller hjernen når man skal slutte å konsumere mat, å miste kontrollen over sult og spise dem.

Profesjonelle guider fortsatt den beste måten å bruke dette frøet: "Bland en spiseskje i ½ kopp vann. La stå i 30 minutter og forbruker en teskje før måltider. "

5 fordelene av å konsumere Chia

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Fordelene med deres hyppig inntak er variert, og leverer ikke bare de som søker vekttap gjennom å spise dette frøet. Sjekk ut noen av sine fordeler under ernæringsfysiolog:

1. Innstilling av glykemisk

Dette frøet forbedrer blodglukosenivået i blodet, som det forbedrer virkningen av insulin i cellene, noe som letter omdannelsen av sukker til energi

2. Sterkere Bones

Ifølge den profesjonelle, hjelper chia tenner og bein sterke og sunne, siden den har et høyt kalsiuminnhold i komposisjonen.

Les mer: 12 grunner til å elske quinoa

3. bekjempe frie radikaler

"Rik på oksydering av frø har i sin sammensetning nærvær av flavonoider, forbindelser som er vesentlig for å hindre dannelsen av frie radikaler i legemet," sa Regina.

4. Juster tarmen og kroppen detoxifies

Deres hyppig bruk gjør det mulig å forbedre tarmfunksjon, slik intestinal transit og dermed hindre forstoppelse og avgifte kroppen.

5. anti-inflammatorisk virkning

"Den høye konsentrasjon av omega 3 virker som en naturlig anti-inflammatorisk, noe som bidrar til å hindre sykdommer som depresjon, diabetes, artritt.

Hvordan bruker chia

Regina forklarer at de vanligste formene for chia forbruk ville være i den versjon som slag (korn), for eksempel mel eller olje. Dens olje versjonen er vanligvis selges i kapsler, blir vist spise en stasjon før frokost og en før middag.

Siden utgivelsen i mel kan anvendes ved fremstilling av pasta og brød og kaker, i tillegg til muligheten til å overvåke frukt, yoghurt, juice og mingais, ettersom det er mer løselig enn de korn. Siden mulighetene for korn bruk er mange, slik rekke oppskrifter og siden retter.

Les også: Mat reeducation: flykte regimer og vedta en ny livsstil

15-chia oppskrifter med

Foto: Spill / Kitchen Lane

Foto: Spill / Kitchen Lane

På grunn av allsidigheten til dette frøet, kan forbruket av chia gjøres på flere måter, enten ved å bruke det som en ingrediens i en oppskrift eller tilsatt til salatdressinger, safter eller som tilbehør til frukt. Sjekk ut noen inntekter alternativer som bruker frøet som hovedpersonen:

1. chia Gelatin: godt valg som en sunn søt, her frøet er hydrert i kokosmelk. Til å følge det, tilsett hakket mango og et hint og kanel.

2. Pannekaker chia: god idé for de som har problemer med å konsumere korn på grunn av sin smak, denne oppskriften chia blander deigen, kamuflere seg selv. Disse pannekaker kan inntas rett eller sammen gelé, frukt eller andre akkompagnement av valg.

3. Mousse knirkete med kakao og kokosmelk: Hvis du er ute etter et utvalg av søt enkel å utføre, så nyt denne retten. For å forberede det, bare bland alle ingrediensene og bringer dem i kjøleskapet i 1 time. For å legge til skarphet, strø revet kokos i tid som passer for deg.

4. Mango Mousse og chia: funksjonell oppskrift og lett å gjøre: bare treffer blender mango, chia frø og kokosolje og ta det til kjøleskapet. Hvis du vil at mousse blir mer kremet, slo det igjen i blenderen før du serverer den.

Les også: 10 fordelene med forbruker havre

5. Pudding grunn chia: lettere umulig! Også kjent som sago chia, er denne oppskriften til hydrat skrøpelig med en væske av valg. De ideelle tids Magnetene er 6 til 8 timer for at den skal miste sin gel og ta en ønsket konsistens.

Foto: Avspilling / klype

Foto: Avspilling / klype

6. banan informasjonskapsel med havre og chia: som forfatteren selv beskriver disse informasjonskapslene er "sunn og deilig". I tillegg til den knirkete, så tar det hele hvetemel, modne bananer, brunt sukker og havre i sine forberedelser.

7. Grønn te kake og chia: kosete kake, velsmakende og funksjonelle samt vakre, selvfølgelig. Denne oppskriften er også en versjon uten laktose, ideelt for intolerante overfor melkesukker. For å sikre den grønne prikken over i: sitron gelatin lys.

8. funksjonell lidenskap Cocada og Chia denne funksjonelle cocada har kremaktig konsistens og kan smake med en skje. Her frøet brukes i deigen, blanding med de andre ingrediensene. For å gjøre kokos godteri enda vakrere, tilsett pasjonsfrukt frø i dekorasjonen.

9. Brød Vegan Chia: Denne vakre roll, pluss veganer er også glutenfri. Godt valg for cøliaki, allergisk eller intolerant degustarem en versjon som ligner den tradisjonelle ost brød. Dens basis er laget med kokt kassava, og chia frø gjør hele forskjellen i den visuelle.

10. ricotta ost brød og chia: nå hvis du er en fan av den tradisjonelle versjonen av denne elskede brød gruvedrift opprinnelse, vil denne oppskriften slippe deg som en hanske. Her Chia er også lagt til deigen, noe som gir en visuell alle de spesielle brød. For å gjøre det mer kremet ricotta ost er stjernen i parabolen.

Foto: Avspilling / Blogg Mimis

Foto: Avspilling / Blogg Mimis

11. Crostini egg og chia: ved hjelp av egg, klare, Chia og krydder etter smak, kan du lage en slags kremet omelett til å følge en hel hvete toast. Hvis ønskelig, legg salat å gjøre parabolen enda sunnere.

12. kylling i Chia skorpe: enten la grillet kylling noensinne med mer nåde og smak? Deretter kaste denne ideen og dryss chia frø i krydret kylling med olivenolje, salt og pepper. Grill begge sider i en stekepanne, og tjene til å overvåke sin preferanse.

13. Zucchini fylt med quinoa og chia kjødet denne oppskriften vil du lære å lage utstoppa zucchini skuffer med kjøttdeig, Chia og quinoa, korn denne rik på fiber, vitaminer og mineraler. I tillegg til vakker, er denne retten også svært velsmakende.

14. funksjonell vannmelon juice, rødbeter og chia: søt og forfriskende juice, er det fortsatt et godt valg for de dagene av detox, hjelper kroppen å bli kvitt urenheter. For å fremstille det, bare slå 3 ingredienser sammen med vann 200 ml, drikker det i rekkefølge. Det er ingen grunn til å blidgjøre.

15. Vitamin banan, goji bær og chia: dette vitamin er brukt goji bær, frukt av asiatisk opprinnelse med høy ernæringsmessig verdi og lite kalorier. For å fremstille det, er det enkelt å fukte både den creaky som goji bær, vitamin sikrer en mer kremaktig og velsmakende. Om ønskelig, blidgjøre den ved hjelp av en dato pitted.

Advarsler på forbruket av Chia

Når det gjelder forbruk av dette frøet, advarer Regina at dette, når det gjøres i overkant kan være skadelig for helsen. "Hvordan er en matvare som har et stort potensial til å absorbere væske, kan det utvide tilsvarer 7 ganger sin egen vekt, noe som kan føre til intestinal obstruksjon."

En annen stor fare kan oppstå når det er forbrukt frisk, uten først å bli hydrert, og det kan absorbere væske fra kroppen selv, okkluderende (lukking) den aktuelle regionen (spiserør eller tarmen).

På grunn av denne virkning, må folk med lavt blodtrykk, eller hypertensjon som bruker medikamenter også unngå denne maten, fordi dens vannabsorpsjon i kroppen kan føre til plutselig trykkfall.

Allerede personer som bruker antikoagulantia bør også unngå dette frøet. Som er rik på omega-3, kan det maksimere effekten av medikamentet, noe som kan føre til blødning. Pasienter med diabetes behandling også bør ikke forbruke det, ettersom det arbeider på insulin reguleringsmekanisme og kan føre til hypoglykemi.

"Dessuten, som en høy-kalori mat, hvis konsumert i overkant, kan det føre til vektøkning", viser profesjonell.

Hvis du ikke er en del av den gruppen av personer som forbruket av dette frøet er kontraindisert, dette inkluderer mat rik på næringsstoffer i maten og nyte de mange fordelene som tilbys av denne frø, og erobre følelse av metthet lenger. Bet!