Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Visste du at en kjent "salat dressing" - den gode gamle eddik - gir flere helsefordeler, inkludert å være alliert i å opprettholde god skjemaet?! Ikke tilfeldig, har "eddik diett" tiltrakk seg oppmerksomheten til dem som søker å "miste noen få pounds."

Men hva er egentlig denne dietten? Det er trygt og effektivt? Tross alt, hvilke fordeler eddik kan tilby til helse og mer spesifikt, i å miste vekt?

Tamara Mazaracki, spesialist i ernæring og et medlem av ABRAN (brasilianske Association of Nutrition), forklarer at eddik kan gjøres fra hvilken som helst frukt eller frokostblanding som inneholder sukker, for eksempel druer, eple, bringebær, pasjonsfrukt, sukkerrør, kiwi, appelsiner, mandarin, mango, honning, melasse, ris, malt, korn, vin, alkohol etc. "Materialet som brukes undergår en prosess med gjæring av gjær og bakterier (Acetobacter). Naturlig sukker blir således omdannet til alkohol, denne alkoholen blir deretter omdannet til eddiksyre. Og i vanlig konsentrasjon på 5% eddik er eddiksyre, 95% vann og noen mineraler, vitaminer og fytokjemikalier ", sier han.

For å gi deg et kort innblikk i fordelene som eddik kan tilby, påpeker Tamara ut at den har få kalorier, bidrar til å stabilisere blodsukkeret og reduserer appetitten.

Eddik og vekttap

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Flere studier har assosiert bruk av eddik for vektkontroll. Tamara står som sine viktigste fordelene i denne forstand:

Les også: 10 erstatninger for å gjøre din sunt kosthold i sommer

1. Reduksjon i insulintoppen

Eddik fungerer ved å redusere rush insulin og glukose nivå etter måltider rike på karbohydrater. "Legg merke til at i tillegg til vektøkning, insulinresistens og økt blodglukose (blodsukker) er knyttet til en rekke sykdommer så som type 2 diabetes, kardiovaskulære problemer. Og i denne forstand, fungerer eddik på samme måte som antiglicêmicas stoffer som metformin og acarbose, redusere nivået av blodsukker med opp til 25%, "sier nutróloga.

2. Mer metthetsfølelse

I en studie publisert i tidsskriftet Diabetes Care, å bestemme antiglicêmica handling av eddik som høydepunkter Tamara kom en "bivirkning veldig velkommen", "deltakerne gått ned i vekt på 4 uker. De hadde ikke insulin pigger, som til slutt stimulerer raskere appetitt etter et måltid som inneholder karbohydrater. Deltakerne tok 2 spiseskjeer av eple cider eddik fortynnet i vann før lunsj og middag. Denne gruppen mistet et gjennomsnitt på 2 kilo på en måned. Kontrollgruppen, som ikke tar eddik, hadde forandret vekten, "sier han.

Det er verdt å merke seg at insulin spike er den store fiende av vekttap. "Når sukkeret (karbohydrat eller glukose) blir raskt absorbert av fordøyelsessystemet, dets nivå i blodet stiger brått, da den bukspyttkjertelen frigjør for mye insulin, og dette insulin, i sin tur, lave radikalt glukosenivåer i blodet, noe som fører en reaktiv hypoglykemi med påfølgende sultfølelse. Og her kommer denne ukontrollerbar trang til å snack, spesielt mat høy i karbohydrater for å fylle blodsukker (blodsukker) ", sier Tamara.

Les også: 100 måter å kutte 100 kalorier

I denne forstand, for å unngå insulin pigger, eddik bidrar til å holde mett person lenger, uten at "gal ønske om" å spise, spesielt mat høy i karbohydrater.

3. Reduksjon av glykemisk indeks

En annen svært interessant studie ble gjort i Japan og publisert i European Journal of Clinical Nutrition. "Forskerne fant at tilsetningen av eddik i ris (en mat består hovedsakelig av karbohydrater med høy glykemisk indeks) forårsaket reduksjon av denne indeksen 20-35%," sa Tamara.

"Dette betyr at eddik brukes som krydder i matlaging retter bidrar til å redusere mengden karbohydrater som kroppen absorberer. Jo høyere glykemisk indeks, blodglukose og insulin pigg mer. Glykemisk indeks (GI) måler mengden av glukose og karbohydrater som inneholdes i et næringsmiddel, og blir effektivt absorbert av kroppen, "forklarer nutróloga.

4. Lås absorpsjon av sukker og stivelse

Les også: 12 matvarer du bør spise hver dag

Tamara forklarer at eddiksyre (til stede i alle typer av eddik) bidrar til vekttap. "Det hemmer virkningen av flere enzymer som fordøyer karbohydrater, som er i utgangspunktet en naturlig blokkering av absorpsjon av stivelse og sukker. Deretter, med disse blokkerte enzymer, karbohydrater passere rett gjennom fordøyelseskanalen, oppfører seg som uløselige fibre (som ikke kan fordøyes eller absorberes) ", sier han.

Dessuten fremhever nutróloga, eddiksyre hjelper konvertere glukose til glykogen, som lagres av musklene og leveren som en kilde til energi for daglige aktiviteter. Dette hjelper også i øvelsen, og oppgangen etter fysisk aktivitet.

5. "Detonator" fett

Tamara fremhever også en japansk studie publisert i tidsskriftet Biovitenskap, bioteknologi og biokjemi, som ble gjort med 175 overvektige menn og kvinner som spiste to spiseskjeer med eddik fortynnet i vann i 12 uker, før måltider. Ved slutten, ble det bemerket reduksjon av visceralt fett, kroppsvekt og triglyseridnivået.

Hvordan adoptere eddik kosthold?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ikke fordi det gir helsemessige fordeler og hjelper i vekttap som eddik skal konsumeres i overkant! Den "eddik kosthold" består, kort, til å omfatte to til fire spiseskjeer av eddik i det daglige kostholdet.

Men, selvfølgelig: eddik bør være en del av et balansert kosthold som det alene "vil ikke gjøre mirakler" (som ingen annen mat)!

Tamara bemerker at de fleste studiene ble utført med inntak av 2 til 4 spiseskjeer (suppe) av eddik per dag, når det er fortynnet i vann. "The eddik fortynnet form tatt fra en frisk ikke irritere magesekken. Men det er verdt å merke seg, bør individuell følsomhet respekteres og hvis det er noe ubehag, bør eddik forbruk stoppes, "sier han.

Orienteringen av nutróloga er: Start ved å ta en teskje av eddik fortynnes i et halvt glass av vann; og øke gradvis for å nå en spiseskje i? til en kopp vann.

"For å beskytte mage-tarmkanalen og hindre mulig irritasjon eller brennende følelse (reflux), er det viktig at eddik blandes med vann og konsumert før måltider. Soda vann er også sant, og bidrar til å forlate en behagelig smak. Eddik kan også brukes til smaken salater og i dette tilfellet kan gå rent fordi beløpet er lite, "sier Tamara.

Nedenfor kan du se en meny med eksempel opplevd Tamara, inkludert forbruk av eddik:

frokost

 • Saften av 3 appelsiner slått med en kål blad, en spiseskje (suppe) av linfrø og 1 teskje (ts) av eple cider eddik
 • 1 ss (suppe) av cottage cheese
 • En brødskive eller en tapioka
 • En kopp kaffe med melk

Morning snack

 • En gresk yoghurt eller en frukt

lunsj

 • ? Kopp vann med 1 til 2 spiseskjeer (te) av eplecider eddik (før måltidet)
 • Salat salat, gul pepper, tomater og kål, krydret med salt, eddik og olivenolje
 • En grillet biff
 • 3 søtpotet skiver

Ettermiddagssnacks

 • En most banan med en spiseskje (suppe) havre
 • En kopp grønn te eller hibiscus

middag

 • ? Kopp vann med 1 til 2 spiseskjeer (te) av eplecider eddik (før måltidet)
 • En grillet kyllingfilet
 • 3 ss () quinoa
 • Brokkoli herdet damp med salt, eddik og olivenolje

kveldsmat

 • 1 eple eller en kopp melk

Merk at denne menyen er bare et eksempel på hvordan det kan gjøres til "eddik diett". Imidlertid bør en meny alltid gjøres på individuell basis av en ernæringsfysiolog, tar hensyn til særegenhetene til hver enkelt pasient.

Et tips fra Tamara nutróloga er "hver gang du drikker vann eller juice, plassere en liten mengde av eple cider eddik (noen få dråper eller en teskje kaffe). Så smaken er forkledd og du dra nytte av egenskapene til eddik hver dag. "

Hva eddik velge for hver type måltid?

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Tamara forklarer de ulike typer eddik er i utgangspunktet brukes til matlaging og krydder. "Alle inneholder eddiksyre og bidra til vekttap. Imidlertid har eple cider eddik flere tiltak som bidrar til helse, og har vært brukt i århundrer for en rekke medisinske problemer, "sier han.

Nedenfor vet du litt mer særegenhetene av de viktigste typer eddik:

Apple cider eddik: Det er rik på eddiksyre, enzymer, polyfenoler, pektin og mineraler (spesielt kalium). Den inneholder andre syrer så som eplesyre, melkesyre og sitronsyre. I tillegg handler i vekt, forbedrer fordøyelsen, hindrer kramper, har vanndrivende handling, raskere eliminering av giftstoffer og avgifte kroppen. Passer i functional food kategorien, hjelper det å forebygge og behandle sykdommer. Det er et godt utvalg av eddik å bli fortynnet i vann og forbrukes før lunsj og middag.

Balsamicoeddik: laget med mørke og meget aromatiske druer,. Den går gjennom en lang prosess med gjæring, laget i trefat, og er utmerket valg for fremstilling av salatdressinger, for krydder grønnsaker eller for å berike sauser og stuinger matlaging, ifølge Tamara.

Ris eddik: erholdt fra fermenteringen av ris, er det mildere og svakt søt. Vanligvis blandet med kokt ris for å gjøre sushi samt brukes i sursøt retter. Men du kan også bare krydder salater og grønnsaker.

Vineddik: preparert fra rød eller hvit vin, kvaliteten er forskjellig fra en merkevare til en annen (noen, for eksempel, er vel syrer). Denne type eddik er ofte brukt til smaken salater, marinader og pickles gjøre retter.

alkohol eddik: Den er sterkere og har en større prosentandel av eddiksyre. Tamara guider bruke det eneste bevarte og i utarbeidelsen av pickles, eller å desinfisere grønnsaker og frukt.

Nå vet du: når du hører om "eddik diett", kan faktisk tro at denne "berømte krydderet" tilbyr helsemessige fordeler og kan være en alliert i vekttap prosessen. Men nei! ... Han gjør ikke mirakler, og bør ikke brukes i overkant. De som ønsker å nyte sine fordeler, bør spise det moderat, daglig, i et sunt og balansert kosthold.