Triglyserider: Viktig informasjon du trenger å vite - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

De fleste har hørt navnet, men ikke alle vet nøyaktig hva som er og hva er risikoen som kan bringe helse. Triglyceridene (eller triglyserider) produseres lipider ekstrahert fra leveren eller karbohydratrike matvarer (brød, pasta, etc.). De er populært kjent som fettstoffer, har som hovedfunksjon er å tilveiebringe energi for driften av kroppen.

Akkurat som kolesterol HDL og LDL, triglycerider, når det forandrede nivåer i blodet kan føre til helseskader.

Hypertriglyseridemi: Hva forårsaker høye triglyserider?

"Når det er en økning i blodnivåer av triglyserider (over 149 mg / dl), har vi en tilstand kjent som hypertriglyseridemi. Det kan være familie eller være forbundet med metabolsk syndrom, fedme, type 2 diabetes, og er en risikofaktor for koronar arteriesykdom (innsnevring av de små blodkarene som leverer blod og oksygen til hjertet), "forklarer Patricia Peschel Alves og Silva, endokrinolog, medlem av den brasilianske Society of Endocrinology og Metabolisme. "Sekundære årsaker til høye triglyserider er hypotyreose, graviditet, nyresykdom og HIV-infeksjon", sier den profesjonelle.

I tillegg til en ubalansert diett med overdrevent inntak av karbohydrater og fett, alkoholinntak, og noen medikamenter slik som kortikosteroider, østrogener og orale tiazid-diuretika kan øke nivået, som fremhevet av endokrinolog.

symptomer

Vanligvis pasienter med hypertriglyceridemi ingen symptomer. Men i noen tilfeller kan du se tegn på denne tilstanden. "Når triglyseridnivåer er over 500 mg / dl, spesielt over 1000 mg / dl, er det en økt risiko for utvikling av pankreatitt, og på denne anledningen, vil pasienten føle seg sterke magesmerter, ledsaget av kvalme og svimmelhet," sier endokrinolog Patricia.

"The alvorlig hypertriglyseridemi (>1000 mg / dl) kan være ledsaget av kutane xanthomas (tilstedeværelse av buler under huden fett) gulaktig lesjoner på baksiden, thorax og / eller nære ender, forårsaket av akkumulering av fett. over 4000mg / dl nivåer kan forårsake Lipemi retinalis, som er opphopning av fett i blodårene i netthinnen, sett gjennom fundus undersøkelse, "legger legen.

nødvendige eksamener

Høye nivåer av triglyserider blir oppdaget gjennom undersøkelse av spesifikke blodforeskrevet av lege. Så det er veldig viktig å gjøre dette "check-up" regelmessig, får også oppmerksom på en mulig økning i kolesterolnivået.

"Det anbefales å utføre screening av lipider (triglyserider, HDL-kolesterol, LDL og totalt) til menn over 35 og kvinner over 45 eller tidligere, i begge, hvis risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom (familiehistorie, fedme, diabetes), "sier endokrinolog Patricia.

"For personer under 35, er det ingen enighet om å gjennomføre screening uten risiko for koronar hjertesykdom. Imidlertid, i tilfeller av familiehistorie for for tidlig hjertesykdom eller dyslipidemi (tilstedeværelse av forhøyede eller unormale nivåer av lipider i blodet), inkludert barn og ungdom, anbefales det undersøkelse, "legger legen, og bemerker at kontrollen er ferdig etter vanlige metoder for innsamling av blod, med 10-12 timers fasting.

Det er viktig å huske at pasienter som inntar et fettrikt måltid, drikker alkohol kvelden før eksamen, eller ikke respekterer den faste kan ha sine høye nivåer av triglyserider.

behandling

Behandling av hypertriglyseridemi, består av kosttilskudd tiltak, stimulerende fysisk aktivitet (minst 150 minutter aerob aktivitet per uke), vekttap og anvendelse av spesifikke medikamenter (fibrater, niacin og omega 3).

"De kosttilskudd tiltak er svært viktig og består av redusert inntak av matvarer rike på kolesterol (smør, helmelk, gul ost, rødt kjøtt osv), hvitt mel, pasta, sukker, brus, alkohol, assosiert med økt forbruk fiber, frukt og grønnsaker, "sier endokrinolog.

"I røykerne guidede sluttet å røyke ved høyere risiko for hjertekomplikasjoner de presenterer," forteller Patricia.

Du må unngå!

Som rammene av hypertriglyseridemi er vanligvis knyttet til fedme eller overdreven kaloriforbruk, er det ideelt å forebygge og selv før eventuelle helseproblem av denne typen, vedta en sunn livsstil som inkluderer god ernæring og fysisk aktivitet. En annen verdifull tips er å velge, når det er mulig, for "de gode karbohydrater", som er de som er høy i fiber og vanligvis full.