Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kontaktlinser, hvis det brukes riktig og med ansettelsen av en ekspert, kan gi overlegne vision briller fortsatt bringe komfort og praktiske for slik bruk. For dette, bør de bli tatt vare på på en daglig basis, som de er svært delikat og noen uforsiktighet kan ødelegge dem. Begrepet linse etablert av produsenten må respekteres. Bruk dem utenfor det anbefalte periode kan føre til problemer hornhinner. Hvis øynene blir irritert eller sår, er det ikke tilrådelig å sette linsene å ikke irritere øynene lenger.

Langvarig bruk av linsen fører til en opphopning av proteiner på overflaten. Derfor bør du bare bruke linsene for anbefalt perioden og unngå bruk ved sengetid. I tilfeller som tørre øyne og betennelse i øyet overflaten, bør unngå bruk av kontaktlinser.

Tips for å ta vare på dine kontaktlinser

Noen tips er nyttige for å opprettholde kontaktlinser. Før du håndterer dem, vaske hendene. For hver type av kontaktlinse, er det en spesiell type løsning for rensing, og det er indikert ved den øyenlege.

Ikke vaske linsen med lunkent eller varmt vann eller varme opp renseoppløsningen. For linsen mister ikke funksjonen eller bli uttørket, aldri la ut av øynene eller løsningen. Når du ikke bruker kontaktlinser, holde dem inne i saken selv dyppet i desinfeksjonsmiddel.

Hver gang du tar linsene, må du vaske dem, tørke dem og desinfisere dem. Det samme bør gjøres med saken. Hold alltid i gode hygieniske forhold for å unngå eventuelle problemer.