Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foreløpig mange mennesker søker - særlig Internett - effektive og raske måter å gå ned i vekt. Derfra blir de møtt med helt restriktive dietter som lover vekttap - noen ganger - opp til 10 kilo på en uke.

I mange tilfeller er det ikke vanskelig for vekttap virkelig skjer, tross alt, er brukt helt radikale dietter som tar omtrent alt en person spiser eller bør spise på en daglig basis. Så, med et underskudd av kalorier, vekttap oppstår vanligvis. Men det er ikke vanskelig for forestille seg at dette vekttapet vil snart være "overvinne" og personen eller gå tilbake til sin tidligere vekt eller, enda verre, fatten mer!

Ønsker å gå ned i vekt er helt frisk i noen tilfeller, men du ønsker en rask vekttap - for ikke å si "mirakuløse" - er en misforståelse at i tillegg til å ikke gi en sikker og varig vekttap, kan føre til alvorlig helserisiko.

For bedre å forstå hvordan disse restriktive dietter fungerer, hvorfor har de en tendens til å "gå galt" og hvilke problemer har helse, du vet under såkalte "melk diett" som lover vekttap på opp til 7 kilo på bare åtte dager.

Hvordan fungerer melk diett

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Dette er en diett utbredt på internett, som foreslår at personen passere åtte dager fôring på melk i utgangspunktet, derfor en "krise diett". I tråd med andre "kjepphest dietter" - som suppe diett, månen kosthold, blant andre - kosthold melk foreslår å erstatte de viktigste måltidene for melk, nesten unntatt forbruket av andre matvarer i løpet av dagen.

Les også: "17kg gått ned i vekt uten å sulte eller trener"

Faktisk gjør man ikke er "forbudt" å konsumere andre matvarer, men de bør være unntak for "ikke berøre det endelige resultatet" av dietten - det er opp til 7 kilo på bare åtte dager.

For bedre å forstå hvordan denne type diett fungerer, under kan du se menyen på melk dietten heter:

første dag

 • 6 glass melk i løpet av dagen (i hoved måltider eller når sulten)

andre dag

 • 4 glass melk i løpet av dagen (i hoved måltider eller når sulten) + 2 frukt å velge

tredje dag

Les også: 12-kalori frukt for deg å spise på brukervennlighet

 • Gjennom hele dagen: 2 kopper melk 2 + frukt + ost på vilje

fjerde dag

 • Gjennom hele dagen: 4 kopper melk + 1 frukt + en grillet biff 100g

femte dag

 • Gjennom hele dagen: 2 kopper melk 2 + frukt + 1 kokt egg + en grillet biff 100g til 150g

sjette dag

 • Gjennom hele dagen: 2 glass melk + 1 frukt + 1 kokt egg + en grillet biff 100g til 150g + ost på vilje

dag 7

 • Gjennom hele dagen, 3 kopper melk + 3 frukt

dag 8

Les også: 15 måter å øke din helse på bare 90 sekunder

 • Gjennom hele dagen: 2 glass melk + 1 frukt + en grillet biff 100g til 150g + ost på vilje

Det er verdt å merke seg at dette er en av menyene forbundet med melk diett, så det kan være variasjoner knyttet spesielt til mat som kan inntas i løpet av dagen (annet enn melk). Men det er verdt å merke seg: verken denne menyen, eller andre melk diett endringer er indikert.

Menyen her ovenfor fungerer bare som en eksemplifisering om et emne, ikke som en "diett indikasjon."

Fordeler med melkeforbruket X Ulemper

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Mer enn striden rundt restriktive dietter, bringer den såkalte melk diett opp en annen viktig sak, men som har forårsaket tvil: fordelene eller skade melk (selv inn i et balansert kosthold).

Dette er fordi, i dag, noen fagfolk hevder at melken ikke bør brukes av hvem som helst; mens andre mener at hvis personen ikke har noen intoleranse kan konsumere melk i et balansert kosthold. I denne sammenheng ofte oppstå tvil: tross alt, hvilke fordeler melk kan tilby helse? Og hvorfor i noen tilfeller det ikke er nevnt?

For Patricia Ceolin Grassi, Master av metabolisme og professor av ernæring og medisin kurs fra Unic, blir melk betraktet som en komplett mat, i tillegg til å gi høy biologisk verdi protein, er det rik på vitaminer og mineraler så som vitamin A, B-kompleks, D, kalsium, fosfor, magnesium, sink.

Les også: 24 grønne juice oppskrifter for å legge til menyen

"Kalsium, for eksempel, er et mineral avgjørende for bein helse, og i tillegg har flere vitenskapelige studier bevist effektiviteten av kalsium for blodtrykkskontroll. Har kosttilskudd som inneholder dette mineralet ikke spiller den samme rollen av kalsium fra mat kilder ", sier Patricia.

Nadya Mambelli, ernæring Emneansvarlig Campo Limpo Anhanguera, påpeker at Federal Ernæringsrådets har teknisk mening om emnet, som det fremhever nedenfor:

 1. Den melkeku og andre dyrearter er gode kilder til næringsstoffer og kan være en del av en normal diett av individer i alle faser av utviklingen, spesielt i barndommen.
 2. Anbefalingen for vilkårlige restriksjoner på inntak av meieriprodukter i dag ikke har vitenskapelig støtte nivå med overbevisende dokumentasjon og er på kant med den brasilianske Consensus on Food Allergy 2007.
 3. Begrensningen på forbruk av meieriprodukter bør bare gjøres til pasienter med bekreftet klinisk diagnose av laktoseintoleranse, melkeprotein følsomhet (allergi overfor kumelk protein - CMPA) eller andre fysiologiske og immunologiske tilstander. Det bør bemerkes at den kliniske diagnosen er eksklusiv kompetanse legen.
 4. Bruddet av denne retningslinje punkter til bevis for brudd Ernæringsfysiolog etiske retningslinjer (resolusjon nr 334/2004 CFN) for forakt av grunnleggende prinsipp, er forklart i en artikkel, og bruddet artikkel 6, avsnitt VI, underkaste trede for å behandle disiplin og til sanksjonene fastsatt ved lov.

Patricia husker at mange mennesker, selv helsepersonell, veilede ikke kumelk forbruk og dets derivater, fordi de mente at ca 70% av befolkningen lider av laktoseintoleranse, fordi de har noen symptomer som oppblåsthet, magesmerter, flatulens, diaré og oppkast. "Men ofte disse plagene oppstår på grunn av kvaliteten på melken, så alltid råde pasteurisert melk forbruk (pose med melk), som ikke lider så mange prosesser som UHT melk (boks) for å 'overleve' lenger hyllene og permitteringer, "sier han.

For Nadya, mange fraråder konsum av melk fordi mange kosttilskudd generere uenighet og sendes til ikke-tekniske og vitenskapelig måte. "Studier har vist at melk forbruk bør være begrenset og begrenset, men disse er nyere og ingen gode kvantitative tall. Alle har forskjellige anbefalinger og bør se etter en profesjonell ernæringsfysiolog for å tilpasse dem ved makten, "sa han.

Forskjeller mellom skummet melk, lettmelk og hel

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Forskjellene, forklarer Patricia, er gitt av konsentrasjonen av fett. "Helmelk, for eksempel, er omtrent 3% fett og konsentrasjon av vitaminer og mineraler blir bevart. Den halvt passerer gjennom fremgangsmåter hvor det blir renset og fjernet fettsammensetning inneholder 0,6 til 2,9% fett og vitaminer og mineraler er også bevart. Allerede skummet melk, i tillegg til lidelser en nesten fullstendig reduksjon i konsentrasjonen av fett, likevel mister vitamin A og D. Når det gjelder melk som ville være mer egnet, vil avhenge av hvor mye fett og kalorier en person ønsker og kan spise " sier han.

Nadya understreker at hver person har en ernæringsmessig profil, slik evaluering bør individualiseres og ingen diett bør være generalist. "Fettløselige vitaminer (adek) transporteres, metaboliseres og absorberes med fett hjelpemiddel, det vil si, hvis en person trenger en høyere inntak av disse vitaminene bør ha en balanse mellom inntak av fett. Den brasilianske Society of Pediatrics anbefaler ikke bruk av skummet melk for barn, fordi barn trenger fett for å forbrenne vitaminer, veksthormoner og også for å opprettholde den gode utviklingen. Det riktige er å lage en balanse mellom matinntak og unngår begrenset enkelte næringsinnhold matvarer, for eksempel noen lav-fett melk har søtstoffer og andre stoffer som også er giftig for barn og noen mennesker med sykdommer, "forklarer.

Diet av melk: effekter og negativer

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Du kan spørre, hvorfor ikke bli med melk diett som en "krise diett"?

Patricia sier at om denne type diett, det er en lang historie. "Vi, ernæringsfysiologer, har vi allerede tapt beretningene om mengden av dietter som er utgitt hver dag. Hvis de virkelig jobbet, ville det ikke være så mange merker og så mange mennesker som blir med og blir så frustrert med falske resultater! Allikevel, hvis bestemt diett selv jobbet, ville det ikke være nødvendig å foreta en ny! I tillegg til disse diettene er helseskadelige, "sier han.

Nadya påpeker at disse diettene er ikke en del av de vitenskapelige og tekniske kriterier for ernæring, så de er ikke anbefalt. "De ikke oppfyller retningslinjene i anbefalingene for nasjonale og internasjonale næringsstoffer. Pasienter eller folk som holder seg til denne typen oppførsel kan ha store helsefarer, selv vektøkning, "sier hun.

Ennå på om å bli med på en sikker måte melk kosthold, sier Patricia: "Det er ingen form for restriktiv diett sikker måte å bli limt og da."

Nadya fremhever de viktigste risikoene ved å følge strenge dietter, for eksempel melk diett:

 • jernmangelanemi;
 • Sykdommer i immunsystemet;
 • Forstyrrelser i det gastrointestinale system;
 • svakhet;
 • hodepine;
 • Brystsmerter;
 • utmattelse;
 • Redusert metabolisme og spiseforstyrrelser.

Patricia forsterker som ikke bare melk diett, men noen restriktiv diett har sine onder. "Ifølge studier, ca 80% av personer som starter restriktive dietter (spesielt de kjepphest dietter som kommer opp hver dag, så sitron kosthold, måne, suppe, rister, og nå melk diett) retur til fatten og ofte få enda mer vekt enn da de startet, "sier han.

"Generelt har disse dietter begrense og redusere matinntak, reduksjon av kalorier som i utgangspunktet kan føre til vekttap. Men for å være for restriktive, det kommer en tid når den enkelte ikke lenger kan følge dem og derfor 'pengeplasseringer' sine ønsker og lyster og spiser store mengder mat som var 'forbudt' i kostholdet, "forklarer ernæringsfysiolog mester Metabolism.

Problemet, igjen ifølge Patricia, er at de fleste tror at unngå eller forby inntak av visse matvarer som vil føle seg bedre. "Verre, tror de at denne begrensningen vil gjenspeile i kroppssammensetning. Ledo feil! Det som skjer er at når du forby mat, blir det nøyaktig hva personen mest ser ut som om det var en umiddelbar forståelse av det. Og når en person begynner å fordøye det, kan du komme til å miste kontrollen, og har en trang effekt allerede godt beskrevet i den vitenskapelige litteraturen: begrensningen genererer tvang ", forklarer han.

"En av de mest beryktede effekten av dietter er at de forlater folk besatt med mat. De tenker på hvordan de ønsker å gå ned i vekt mens du ser kjendis kokk matlaging på TV, "legger Patricia.

Ernæringsfysiolog Master i Metabolism påpeker at folk må være klar over at maten ikke er så enkel handling som folk flest tror. "Det er svært komplisert fordi det er flere faktorer: mat valg = sosiale, kulturelle, følelsesmessig, blant annet," sier han.

"Nøkkelen er å spise bevisst og respektere viljen. Foretrekker fersk mat, frisk og sunn, den berømte 'minste pakke ut og skrelle mer', "råder Patricia.

Dette betyr ikke at personen ikke lenger kan spise brigader, hamburger, pastell eller andre matvarer som samfunnet er "fordømte". "Men spise med tilfredshet stemningen uten skyld eller anger. Det er mye mer sunn og bevisst spise en sjokolade etter lunsj enn å avstå, og har en overstadig spise to bokser på en gang uten smak, uten tilfredshet. Tenk på det! Tillat deg selv å ha et sunt forhold til deres favoritt mat, det er ikke en bekymring forhold, forbud, overdrivelser og tvangshandlinger, men i et sunt forhold, "legger Patricia.

"Utgivelsen av disse store fancy dietter vil komme når vi forstår at med et balansert kosthold, kan vi faktisk inkludere alle typer mat. Og neste gang noen kommer til å snakke om en ny diett, kjøre! Bokstavelig talt! Med et mer naturlig kosthold og fysisk aktivitet, vil du ha mer helse, ikke bare fysisk, men følelsesmessig. Jakten på en profesjonell til å bistå i denne prosessen er avgjørende, "avslutter ernæringsfysiolog Master i Metabolism.

Nå har du all informasjon og kan ta egne avgjørelser: verdt å bli med på samtalen diett av melk eller annen type? Det er verdt å foreslå å tape opptil 7 kilo i åtte dager, men deretter gjenopprette alle tapte vekt eller opp i vekt enda mer? Verdt det, spesielt farlig for helsen din?

For alt dette, den eneste trygge og effektive måten å gå ned i vekt er å se etter en fagperson som kan få deg en sunn og balansert meny, tar hensyn til deres særegenheter og målsettinger. Å ha denne bevisstheten er utvilsomt det første skrittet i en food reeducation suksess!