Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Er det noe som barnet liker å gjøre mer enn å spille? Uansett alder, uansett om det er dag, natt, regn eller solskinn, ingen tvil om aktiviteten anses mest viktig for barn er en vits. Og det er å spille barnet lærer å være menneske, å leve i samfunnet, å telle, å hoppe, å lage, det er, ender alt opp som en trening for ulike aspekter av livet ditt.

Mangfoldet av spill blir viktig og flaks er at barn har muligheten til å ha det gøy med litt. Men i nyere tid, var det en stor skurk for bakgård spill: den massive tilstedeværelsen av elektronisk brukerutstyr som holder oppmerksomheten til små med lys, lyd og levende bilder.

Men slette barnets teknologien er også noe indikert. Balansen er fortsatt det beste alternativet i disse tilfellene.

Husk det er ikke bare datamaskinen som underholder og som ikke bare utvikler seg liten tablett. Spille utendørs, spille, krever kreativitet, fysisk bevegelse og samhandling med andre barn hjelpe mye på det psykologiske, sosiale og motoriske utvikling.

Ifølge Sonia Meri Roders, Pedagogisk Baron Rio Branco Skole Koordinator for Blumenau (SC), "de gamle vitser er til stor hjelp i barnets utvikling. I tillegg til kroppen utvikling er en forutsetning for den fysiske, emosjonelle og intellektuelle. Gjennom dem, barn utvikle sitt språk, tanke, sosial interaksjon, lære å leve sammen og respektere hverandre. "

Les også: Leker for barn i alle aldre

gamle spill som barna vil elske

Husker du hans pranks som barn og som underholdt med dem? Hva med å introdusere dem i livene til sine barn og gi dem all den glede og magi av tradisjonelle spill? Her er noen spill for deg å huske og dele denne store arv til barna:

Spill for å stimulere koordinering

Foto: ReproduksjonFoto: Reproduksjon

Foto: Reproduksjon

1. stekt Batatinha: Med ryggen til resten av gruppen, et barn, som vil være poteten, snakker høyt: "stekt Batatinha en, to, tre!". I løpet av dette uttrykket, de andre barna prøve å nærme potet, men de må stoppe når hun er ferdig med å snakke, og vender seg mot dem. Hvis noen er fanget i bevegelse er ute, og den første til å få lene tilbake barnet potet vinner.

2. Hoppe tau: Det finnes flere modi for dette spillet, hvor barna følger det som er sagt av musikk. En av de mest klassiske sanger er "En mann banket på døren og jeg åpnet. Mine damer og herrer, legger hånden på bakken. Mine damer og herrer hoppe på en fot. Mine damer og herrer anser en rodadinha og gå pro øyet av gaten (når barnet har til å forlate tauet uten å berøre det)! "

3. hula hoop: Det fargerike plast sirkel har makt til å nyte det i lang tid barn i alle aldre, selv de minste som ikke kan helt slå dekselet. I midje, hofte bevegelser, håndledd eller hals, vil bøylen lære mye om kroppen til barn.

4. Hopscotch: En enkel spøk og involverer ulike læring. Med et stykke kritt eller kull, er utformet for å amarelinha bakken. Husene er nummerert og "himmelen" kan være farget. Gå gjennom banen til paradis vil kreve mye av barn balanse og motorisk koordinasjon.

Les også: 3 oppskrifter for å oppmuntre barna til å spise grønnsaker

5. dum: en ball og minst tre personer er nødvendig. Et barn vil være dumt og må være i stand til å fange ballen mens andre spille mot hverandre. Som spiller og har ballen beslaglagt av dum dum er tiden.

6. otedama: Med bare fem steiner gir å montere et utfordrende spill tid oldeforeldre. Spillet består av å spille en av steinene opp og få en annen på bakken før den ble lansert høsten i din hånd. Det kan spilles på forskjellige måter med ideen om at det blir stadig vanskeligere.

7. Såpe Polka Dot: En magisk vits og som oppmuntrer liten til å lede luften og styre membranen. Og unødvendig å kjøpe den industrielle modell - til tross for å være veldig billig - et glass med vann og vaskemiddel og et strå var tilstrekkelig til å løse spillet.

Spill for å stimulere kreativitet

Foto: ReproduksjonFoto: Reproduksjon

Foto: Reproduksjon

8. Cirandas: Det er mange sanger, hver med sin egen kulturelle bakgrunn og forskjellige bevegelser som skal følges av barn. "Play sunget, selv uten bruk av materialer, utvikle kreativitet, resonnement, minne, musikalsk persepsjon, grovmotorisk koordinering og fremme samhandling og omgjengelighet," legger pedagogisk koordinator Sonia Meri Roders.

9. Massinha: Deigen oppmuntrer til kreativitet på en enkel og morsom måte. Jo flere farger, til større interesse for barnet skape ulike former og gjenstander. Det passer for alle aldre, vil oppmuntre kapasitetsbygging og trene mer detaljerte fingerbevegelser.

Les også: Hvordan svare på barnas spørsmål

10. Rebusløp: Skjule en premie (kan være en søt, en bukk, noen gave) et sted i huset eller hagen. Etter å ha valgt gjemmested, velger andre steder i huset for å skjule spor i roller som fører til skatten.

11. Styrke: Barnet velger et ord og er på papiret bare med tilsvarende risquinhos hver bokstav. Den andre personen prøver å gjette ordet 'sparker' en bokstav om gangen. Hver feil, vises en del av en dukke i galgen for å være helt full eller ordet oppdagelse.

12. Mimic: Dette spillet kan gjøres hvor som helst. Et barn alene eller i en gruppe bestemmer seg av et objekt, dyr, film eller noe annet som vil bli avholdt, og vil merke på papir. Den andre gruppen av barn må gjette ordet valgt.

Spill for å stimulere sosial interaksjon

Foto: ReproduksjonFoto: Reproduksjon

Foto: Reproduksjon

13. Burn: Spille bra å trene på banen og hastighet samtidig blir barna inn i grupper. Delt inn i to sider av en plass noen, lag prøver å kaste og treffe barna på det andre laget med en ball. Når noen blir truffet går til 'fengsel'. Vinn team som treffer alle medlemmene av den andre.

14. leapfrog: Barn er plassert i rader, knebøy hviler hendene på kneet hans. En etter en, vil barna hoppe på baksiden av venner og tilbake til startposisjon rett foran.

Les også: Forskning viser alarmerende data om barn og internett

15. Poke flagg: Konsernet er delt på samme måte som ild i to lag. Men denne gangen er målet å ta flagget av en annen gruppe som er beskyttet i bakgrunnen. Hvis barnet for å prøve å få motstanderen er berørt av den rivaliserende, vil det bli frosset på plass før en venn på samme lag for å tine.

16. Hide and Seek: En av de mest kjente spillene gjennom tidene, den gjemsel er egnet for alle aldre. Et barn teller til 10, mens andre venner gjemmer seg.

17. Pass ring; Barn sitter i en sirkel og en av dem vil være i ringen. Hendene på andre barn er lukket clamshell format. Barnet som er med ringen late som setter i hendene på hver deltaker. På slutten, prøver man å finne ut hvem som egentlig er ringen.

Antall spill som ble oppfunnet og siste generasjon til generasjon for å nå gjeldende er uendelig. Det er rollen som foreldre å overføre denne kunnskapen til barna, oppmuntre vedlikehold av en slik kulturell bagasje som bare er bra for dem.