Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Babyens vekst er grunn til oppmerksomhet blant nesten alle mødre. I besøk til barnelege, mange selv avhørt, "er at min sønn fikk alt de hadde å legge på seg?"; "Min baby er ikke fetende. Vil min melk er svak?".

Som et resultat av denne bekymringen, noen mennesker ender opp, noen ganger til og med å ta feil beslutninger, av ren angst. Mange mødre kan tenke, for eksempel at barnet ikke er å få vekt fordi melken ikke å være god nok for ham. Men dette er en myte, det er ingen svak morsmelk. Husk at hver mor produserer melk som babyen trenger og i riktig mengde. Faktum er at en kvinnes kropp trenger bare å regulere mengden melk i de første dagene etter fødselen.

Andre familier kommer også til å tro at melkepulver kan være løsningen når barnet ikke opp i vekt. Men faktisk, det er mye å ta hensyn til, og bare en barnelege kan passere riktig retning i henhold til hvert enkelt tilfelle.

"Det er ingen spesifikke og omfattende statistikk om babyer som ikke får vekt, men denne klagen er ikke sjelden i hverdagen barnelege," sier Camila Richieri Gomes, endocrinopediatra Dr. Family Clinic.

På den annen side, Tatiana Miranda, den Leforte Hospital barnelege, bemerker at den sosio-økonomisk overgang, kombinert med utviklingen av helsesystemet og forbedring av sanitære forhold at Brasil er i dag bidrar til å redusere vektøkning underskudd (problemer få vekt). "I denne nye epidemiologiske trekk, landet også levende kalt ernæringsmessig overgang, som er kjennetegnet ved tilstedeværelsen i det samme område av underernæring, sporelementmangler og overvekt. Og i dag har vi stor bekymring med den andre polen på dette problemet som er fedme, selv i babyer, "sier hun.

Les også: 13 matvarer som barn opp til to år ikke bør spise

"Hos barn, disse to overganger, epidemiologisk og ernæring, kan noteres når observere en økende forekomst av overvekt og fedme i hele landet, til skade for tilfeller av feilernæring (undervektig). Forekomsten av vektige barn i Brasil er for tiden 6,6%, "legger Tatiana.

Hvordan finne ut om barnet er under det anbefalte vekt

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Ikke bare bare å se på babyen og finner ut at det er "svært tynn", langt mindre sammenligner det med utvikling av andre barn.

Tatiana forklarer barnelege vil vurdere vekten og barnets høyde. "Det er samtaler persentil kurver med normal vekt for hver alder, tilpasset den brasilianske befolkningen, og delt etter kjønn også," sier han.

Det vil si, det er bord og referanse grafer for vekt, høyde og body mass index av barn, i henhold til alder og kjønn. Og det er de som "sier" hvis barnet faktisk ikke å få vekt.

Grafikken i dag mest brukt og anbefalt av brasilianske Society of Pediatrics er grafikken av Verdens helseorganisasjon, ifølge Camila barnelege. Sjekk ut linkene nedenfor:

Les også: Amming: ta noen spørsmål og sjekke ut tipsene og mødre rapporter

  • For jenter i 0 til 5 år
  • For gutter fra 0 til 5 år

Hvorfor barnet ikke opp i vekt?

Tatiana forklarer at de viktigste årsakene til feilernæring er hentet fra fire grunnleggende forhold:

1. utilstrekkelig kaloriinntaket. Barnet spiser færre kalorier enn kroppen din trenger.

2. utilstrekkelig absorpsjon. "Barnet spiser hva du trenger, men av ulike grunner, sykdommer vi kaller malabsorpsjon syndrom, kroppen din ikke absorbere alt som er inntatt," forklarer barnelege.

3. Økt, metabolske behov. "Barnet er i en tilstand der kroppen din trenger mer kalorier enn normalt - kroniske sykdommer, tilbakevendende infeksjoner er under hvilke forhold dette kan oppstå," sier Tatiana.

4. Misbruk av næringsstoffer. Ubalansert kosthold, dårlig kvalitet på mat eller dårlig forberedt.

Les også: bleie klut eller engangsbleier, hva er det beste alternativet?

Camila påpeker at, generelt, ikke barnet få vekt på riktig måte fordi de ikke spiser nok, eller ikke absorberende nok. "Av alle disse årsakene, er den vanligste utilstrekkelig inntak," sier han.

Hva skal foreldre gjøre for å se at barnet ikke opp i vekt

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

1. Ikke foreta sammenligninger. Legg merke til at foreldre ikke bør sammenligne barnet med andre barn av den levende, for eksempel si at barnet ditt er for tynn "fordi sønn av en venn er på samme alder, og er mer lubben." Det er referanse diagrammer for vekt, høyde og body mass index av barn, i henhold til alder og kjønn, slik at det er de som "sier" hvis barnet faktisk ikke er i den anbefalte vekten.

2. Ikke klandre deg selv. Moren bør aldri finne den "skylden" det faktum at barnet ikke skal få vekt. Ideen "Min melk er ikke å være god nok for min sønn" er feilplassert.

3. Ikke gjøre noe på egenhånd. Ingen bruk tvinge barnet til å suge / spise når han ikke ønsker eller forsøke å gå inn mat du tenker på at vil hjelpe ham til å få vekt (hvis den allerede er i den komplementære fôring). Bare legen kan gi passende anbefalinger.

4. Ta alltid barnelege. "Det må legges til rette for regelmessig overvåking og periodisk med barnelege som er i stand til å oppdage så tidlig som mulig eventuelle problemer som skjer med barnet. Det er å tjene barnepass konsultasjoner, dvs. konsultasjoner på barnet og barnet gå til barnelege med ingen spesifikk klage, for å følge utviklingen, "sier Camila.

Tatiana forsterker at barnelege er den profesjonelle som vil vurdere om det faktisk er en vektøkning på underskudd, "og vil søke og belyse årsaken eller flere årsaker til hvorfor barnet ikke opp i vekt", avslutter han.