Den beste alderen for å bli gravid - Kvinner tips

Å være mor er en av drømmene til de fleste kvinner. Men mange har fortsatt spørsmål og lurer på om hva som er den beste alderen for å bli gravid.

Selv om den første tiden signaler om at en kvinnes kropp er klar til å generere en baby, modnes den kvinnelige reproduktive systemet bare rundt 18 år.

Legene anbefaler at den beste alderen å få barn er rundt 20 og 30, fase av livet hvor kvinnen er mest fruktbar. Med økende alder, eggproduksjon avtar og øker vanskelighetene med å bli gravid.

Det er fortsatt risiko for komplikasjoner som høyt blodtrykk i svangerskapet, spontanabort, for tidlig fødsel, misdannelser av barnet. Likevel, medisinske fremskritt tillate kvinner som har passert 35 år kan planlegge en trygg graviditet.

Til tross for helsetilstanden innflytelse i planleggingen av en graviditet, det som bestemmer rett tid og den beste alder å bli mor er den emosjonelle forberedelse av kvinnen.

Den vordende mor må være psykisk forberedt på å påta seg et slikt ansvar. Bevis for dette er at det blir stadig vanligere tilfeller av kvinner som foretrekker å utsette morskap drøm å utføre andre livsprosjekter, som for eksempel å studere og arbeide.

En uønsket graviditet og ledsaget av god ernæring, fysisk trening og medisinsk behandling er avgjørende for en sunn og jevn graviditet for både mor og for barnet.