Alkohol og graviditet: hva er risikoen? - Kvinner tips

Foto: Thinkstock

Selv om de fleste gravide kvinner velger å forlate alkohol og sigaretter under svangerskapet, noen holder disse skadelige vaner uten å realisere de mange konsekvensene av dem.

den Å drikke alkohol kan utgjøre en stor risiko for å babyen helse, i tillegg ikke blir anbefalt for helsen til mor. Vitenskapen har ennå ikke fastslå fra at alkohol beløpet blir skadelig, slik at det er bedre å ikke risikere. Human placenta er fullstendig permeabelt for passasje av alkohol, slik at barnets leveren, fremdeles er i formasjonen, absorberer mye alkohol som moren inntar.

Skaden påført fosteret kan være irreversible, av flere grunner. I en voksen kropp å drikke allerede forårsaker skade på en baby effekten kan bli katastrofale. I tillegg absorberer fosteret substansen i leveren to ganger langsommere enn den for en voksen. Dette betyr at alkohol fortsatt er mye lenger i barnets kropp enn hos moren.

Disse faktorene er ansvarlig for en rekke komplikasjoner under drektighetstid, som abort og også forekomsten av forstyrrende tidlige fødselsveer. Ifølge spesialister, er risikoen for spontanabort er nesten to ganger høyere hos kvinner som dyrker en vane å drikke.

Men problemene stopper ikke der. Etter fødselen kan barnet presentere ulike typer fysiske og nevrologiske endringer, mange av dem irreversible, på grunn av inntak av alkohol av mor. De vanligste er mental retardasjon, ansikts endringer, veksthemming og alvorlige atferdsproblemer. Disse konsekvensene er større eller mindre i samsvar med fasen av svangerskapet når alkohol inntas og til mengden av alkohol konsumert.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), er ca 12 000 barn født med anropet Føtalt alkoholsyndrom eller Føtalt alkoholsyndrom (SAF) Hvert år. Tallet tilsvarer 2,2 rammet babyer per tusen levendefødte.

"Fetal Alcohol Syndrome" er navnet gitt til sett med endringer hos fosteret som følge av alkoholbruk under svangerskapet. Kan føre til, blant annet, forsinket intrauterin vekst, psykomotorisk og intellektuell utvikling, og adferdsforstyrrelser som hyperaktivitet, redusert størrelse hode (microcephaly), ansikts misdannelser, klumpføtter, hjertefeil, økt mottakelighet for infeksjoner og økt neonatal dødelighet.

I mange tilfeller har barnet ingen fysiske misdannelser ved fødselen, kommer til å vise symptomer på nevrologisk art senere, siden SAF vanligvis manifest til barnet er tre eller fire år gammel. Hvorfor er dette så viktig å kutte alkoholforbruk så snart graviditet er oppdaget. Dette vil sikre en jevnere graviditet og en sunnere utvikling for dette nye livet.