Studien viser at å drikke alkohol under svangerskapet endrer babyens ansikt

Foto: iStock

Hvis du allerede er gravid, er det fullt mulig at du har brukt et stort ønske om å ha et glass champagne eller vin, men endte opp settling for en fruktjuice ikke å skade barnet.

Faktisk er det ikke nå kjent at alkoholholdige drikker er skadelig for babyen, men fortsatt noen moms ende opp med å åpne unntak i spesielle datoer - ofte svært fødselslege er av den oppfatning at en slurk ikke vil skade.

Selvfølgelig, de fleste av kvinnene som tok bare et par slurker alkohol ikke presentere alvorlige problemer på grunn av det, men en ny studie i Australia bringer en annen grunn til å unngå alkohol under svangerskapet.

Ifølge forskning publisert i tidsskriftet JAMA Network tidligere denne måneden, forbruket av alkoholholdige drikkevarer under graviditet, selv i små mengder kan føre til kraniofaciale misdannelser hos barnet.

Hvordan undersøkelsen ble gjennomført

Studien viser at å drikke alkohol under svangerskapet endrer babyens ansikt

Foto: iStock

Utført av et team av australske forskere fra ulike universiteter og forskningsinstitutter i barns helse, studien søkt å finne ut om det var noen sammenheng mellom formen på ansiktet og babyens hodeskallen og inntak av alkohol under svangerskapet.

Les også: Hvordan få en god natts søvn i løpet av svangerskapet

For dette, rekrutterte forskerne mer enn 1500 mødre som var i første kvartal av lav-risiko svangerskap i perioden fra januar 2011 til desember 2014. Mødrene ble fulgt i forhold til deres alkoholforbruk både i løpet av første kvartal når vi to andre.

Etter fødselen, forskerne analyserte kraniofaciale profilen til 415 Barn under 12 måneders alder ved hjelp av supercâmeras det mulig å lage tredimensjonale modeller av ansiktet til babyer.

Endrer at alkohol fører til at babyens ansikt

Studien viser at å drikke alkohol under svangerskapet endrer babyens ansikt

Foto: Getty Images

Analysen av modeller produsert fra ansiktet og hodeskallen av barna viste at det kan være en sammenheng mellom prenatal eksponering for alkohol og kraniofaciale babyen form, selv når mor forbrukes minimale doser av alkohol.

Forskjeller ble funnet hovedsakelig i midtre tredjedel av ansikt, nese, lepper og øyne, generelt, at endringene skyldtes en nedgang i midface, noe som fører til en nese fett og gir mer hvelvet tips.

Hva er intensiteten av disse endringene?

Studien viser at å drikke alkohol under svangerskapet endrer babyens ansikt

Foto: Getty Images

Det bør understrekes at disse endringene i møte med babyer er umerkelig for det blotte øye, og de ble identifisert av programvarealgoritme som analyserte 3D-modeller. Det vil si, disse endringene går langt fra å forårsake misdannelser i ansiktet for barn.

Les også: Vet de tidlige symptomer på graviditet og finne ut om du kan være gravid

Forskere sier at endringene er kun kosmetisk og påvirker ikke den fysiske eller kognitive utvikling av babyer. Videre peker de på at de ikke vet om disse endringene er fortsatt pågående, som ansiktet til et barn endrer mye i sine første leveår.

En visshet blant noe svar

Studien viser at å drikke alkohol under svangerskapet endrer babyens ansikt

Foto: iStock

Selv om de har kommet til den konklusjon at eksponering for alkohol på alle nivå kan påvirke kraniofaciale utvikling av babyer, vet forskerne ennå ikke vet hva disse endringene betyr klinisk snakker.

Men selv midt i etterforskningen fortsatt pågår, peker de ut en ting: Hvis du prøver å bli gravid eller tror du kan være gravid, er det sikreste alternativet for å unngå fullstendig alkohol.