Miten lopettaa hilse - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Hilse on suosittu nimi taliköhnäihottuman, ongelma, joka epäilemättä häiritsee paljon aikuisväestöstä (yleensä 20 ja 50 vuotta vanha), mutta silti, silti herättää monia kysymyksiä ihmisten keskuudessa.

Hilse on ongelma ainutlaatuinen mies tai voi myös häiritä naisia? Onko se tarttuva? Kuinka sitä hoidetaan? Alla näet vastaus näihin ja muihin tärkeisiin kysymyksiin aiheesta. On syytä tiedustella!

Mikä on hilse?

Hilse voidaan määritellä päänahan ihon hilseilyä prosessi. Ligia Kogos, ihotautilääkäri jäsen Brasilian Society of Dermatology, Brasilian Esteettisen lääketieteen ja johtaja kliinisen Ligia Kogos Ihotautien selittää, että hilse on yli työn tuloksena talirauhasten päänahassa.

"Se on hyvin yleinen ongelma, varsinkin talvella, sillä mitään muuta kuin suojaa kehomme 'kestämään kylmää' ... The rauhaset tuottavat eritystä, joka puolestaan ​​polttaa ihon kuorinta sen ja muodostaa yhden kartio kuollutta ihoa ", sanoo asiantuntija.

Ligia lisää, että kuorinta usein liittyy punoitus ja kutina (enemmän tai vähemmän intensiivistä, tapauksesta riippuen), jotka usein aiheuttavat suurta haittaa ihmisille, jotka kärsivät ongelmasta.

Näin ollen on huomattava, että taliköhnän on liiallinen hilseily päänahan aiheuttamien geneettinen alttius, mutta paljastuu, riippuu siitä, onko olemassa muita tekijöitä, kuten ilmasto, stressi, hormonaalinen epätasapaino tai ruokavalion runsaasti hiilihydraatteja ja / tai rasvoja.

Hilse vaikuttaa sekä naisille ja miehille?

Miten lopettaa hilse - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Vastaus on kyllä. On kuitenkin huomattava, että ongelma on yleisintä miehillä.

Ligia Kogos kertoo, että miehet ovat alttiimpia hilsettä saamalla useampia talirauhasten - vastaavat öljyt - ja tuotannon kasvu hormonien kuten testosteroni, jotka vaikuttavat suoraan lisääntyminen tali päänahassa.

Mutta naiset eivät myöskään ole vapaita ongelmaa. "Tapauksissa stressin, esimerkiksi, ACTH (adrenokortikotrooppinen hormoni lisämunuaiskuoren) tuotetaan ylimäärä lisäämällä aktiivisuutta talirauhasten jotka tulevat ylistimuloituja ja voi johtaa hilse,", hän selittää.

Ligia Kogos huomauttaa myös, että naiset, joilla on hieman enemmän mieshormoni ovat todennäköisemmin hilsettä. "Se on yleisempi ongelma esiintyy myös naisilla, joilla on jo enemmän rasvainen iho ja jo kärsivät esimerkiksi akne,", hän sanoo.

Ihotautilääkäri lisää, että nainen, joka kärsii polykystisistä myös on todennäköisemmin hilsettä.

"Mutta yleensä miehiä, hilseen ovat yleensä elämäniloinen, voimakkaampi, tavallisemmin vaivata", sanoo ihotautilääkäri.

7 kysymyksiä hilseen vastasi ihotautilääkäri

Miten lopettaa hilse - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Alla joitakin yleisiä kysymyksiä aiheesta, joka yhä tuottaa paljon sekaannusta ihmisiä, jotka yrittävät tutkia tarkemmin erityisesti syitä hilseen:

1. käyttö hoitoaine aiheuttaa hilse?

Ligia Kogos huomauttaa, että monet ihmiset uskovat on käyttää hoitoaine, joka aiheuttaa hilse, mutta ei aivan. "Ehkä tämä tapahtuu, jos henkilöllä on jo taipumusta hilsettä ja tekevät tuotteen väärinkäytöstä (laittaa paljon hoitoaine, päänahan ja kulje täysin, esimerkiksi). Mutta on huomattava, että hilse yleensä ei tapahdu 'jonka henkilön syy', mutta enemmän sisäiset tekijät ", hän selittää.

2. Pese hiukset kuumalla vedellä aiheuttaa hilse?

Ligia huomauttaa, että vastaus on "ei", ja että tämä on enemmän myytti. "Kun hilse johtuvat ylimääräisen talin tuotannon rauhasten päänahan - tämä eritystä runsaasti rasvahappoja, jotka aiheuttaa ärsytystä, hilseily, kutina ja tulehdus - ulkoinen kuuma vesi ei aiheuta kuvan. Päinvastoin, se voi jopa lievittää hetkellisesti sen tulehdusta vaikutus, täysimittainen kuva kutinaa ja hilseilyä. Se on vain myytti, tämä uskomus, että kuuma vesi voi aiheuttaa hilsettä ", hän selittää.

3. Pese hiukset päivittäin voi aiheuttaa hilse kuva pahenee?

Kestääkö hiukset päivittäin voi jopa aiheuttaa hilse? Tässä mielessä, kuinka monta kertaa viikossa on suositeltavaa pestä hiukset? Ligia Kogos selittää, että jokaisella ihmisellä on omat tarpeensa Pesun mukaan hiustyypeille (öljyinen, normaali tai kuiva) ja elämäntapa. "On monia, jotka täytyy pestä joka päivä, koska ne joko on rasvainen tukka, tai käyttää, uinti tai vain niin tuntuu paremmalta (kuten useimmat miehet)," puhuu. Teko voimakkaasti hankausta päänahan päivittäin, mutta myös mukaan Ligia ihotautilääkäri voi päätyä stimuloi rauhaset työskennellä enemmän raskauttavia öljyinen ja hilsettä. "Mutta pesu ei yleensä häiritse merkittävästi", hän sanoo. "Näin jokainen voi täysin pestä hiukset taajuus, jolla voit paremmin", toteaa ihotautilääkäri.

4. Hilse on tarttuvaa?

Ei, vaikka käyttäisit harjalla tai kampa henkilö, joka on hilsettä. Hilse ei ole mitään muuta kuin tulosta skaalauksen päänahan aiheuttamien geneettinen alttius, mutta paljastuu, riippuu siitä, onko olemassa muita tekijöitä (ilmasto, stressi, hormonaalinen epätasapaino tai ruokavalion runsaasti hiilihydraatteja ja / tai rasvaa) .

5. väärä ruokavalio voi edistää hilsettä tai pahentaa kuvassa?

Kyllä. Ligia Kogos huomauttaa, että ruokavalio sisältää runsaasti rasvoja, sokerit, paistettuja ruokia ja / tai puhdistetut hiilihydraatit (kuten riisiä, pastaa ja valkoista leipää) voi stimuloida tai pahentaa hilse kehykseen.

"On myös tärkeää välttää alkoholin kulutusta - että paljon pahenevat kuvan henkilö, jolla on jo taipumusta hilse", sanoo ihotautilääkäri.

6. Hilse voi tehdä hiukset kuuluvat?

Ligia Kogos kertoo, että hilse voi todellakin aiheuttaa suuremman pudotus johdot - kuten aiheuttaa tulehdusta karvatupet. Silti on suurempi huolenaihe naisille ongelmaan.

On kuitenkin huomattava, että hilse ei ole vastuussa kaljuuntuminen - johon liittyy myös geneettinen taipumus. Kuitenkin, jatkuva tulehdus päänahan, kuten aiheuttama hilse, voi pahentaa ongelmaa kaljuuntuminen.

7. Hilse on parannettavissa?

Uskotaan, että taliköhnän voi seurata henkilön koko elämänsä kausia parantamisen ja pahenemista. On kuitenkin olemassa nyt hyviä hoitovaihtoehtoja ja sopivalla - osoitetaan ihotautilääkäri - voi merkittävästi vähentää oireita, kuten hilseilyä ja kutinaa.

Kun hakea lääkärin apua hoitoon hilse?

Ligia Kogos kertoo, että seteli ensimmäiset merkit hilseen, pitäisi yrittää, ensimmäinen, käytä shampoo anticaspas (jotka yleensä perustuvat rikki, salisyylihappo, sinkkiä tai natriumia sulfasetamidi). "Ne ovat helposti löydettävissä markkinoilla ja ne ovat yleensä tehokkaita. Niin henkilö pitäisi olla hieman enemmän kärsivällisyyttä ja huolellisesti tuoteselosteessa etsivät näistä kohteista ", hän sanoo.

Vaella lääkäri, on tärkeää, että henkilö myös pysähtyä katsomaan ruokaa. "Se kulutetaan liikaa hiilihydraatteja? Rasvaa? Suklaata? Paistamiseen? alkoholijuoma? Arvoista, yritä parantaa tehoa myös onko ongelma vähenee ", hän selittää ja totesi, että ruokavalio sisältää runsaasti rasvaa ja hiilihydraatteja voi pahentaa kuvassa.

Mutta silti ammattilainen, jos vaikka otetaan tällaiseen hoitoon - seuraavat hyvän ravitsemuksen käyttäen anticaspas shampoot - ongelma jatkuu, ihanteellinen on henkilö etsii ihotautilääkäri, joka osoittaa parasta hoitoa.

Mitä tuotteita käyttää estämään ja hoitamaan hilseen?

Tarkistaa joitakin anticaspas shampoot, jotka ovat helposti myytävissä:

Kerastase shampoo Anticaspa R $ +129,90 vuonna Jooga

Kerastase shampoo Anticaspa R $ +129,90 vuonna Jooga

Shampoo Loreal Anticaspa Professional $ +68,22 turhaan Cosmetics

Shampoo Loreal Anticaspa Professional $ +68,22 turhaan Cosmetics

Shampoo Gel Anticaspa La Roche Posay R $ 44,25 vuonna Quallita

Shampoo Gel Anticaspa La Roche Posay R $ 44,25 vuonna Quallita

Selkeät shampoo Anticaspa varten $ 15.99 kaupoissa

Selkeät shampoo Anticaspa varten $ 15.99 kaupoissa

Hoidot hilse

Alla Ligia Kogos siteeraa joitakin vaihtoehtoja hoitoon käytettävät hilse:

1. Shampoo anti-hilse

Käyttö shampoot torjumiseksi ylikuormittaa talirauhasten on, mukaan Ligia, ensimmäinen toimenpide on otettava. "Ne ovat yleensä rikki perustuvia tuotteita, salisyylihappo, sinkki, natrium sulfasetamidi - että yritys säätelevät rauhasten ja poistamalla ylimääräinen solut", hän sanoo.

2. Nesteet

Mukaan ihotautilääkäri, voi olla tarpeen käyttää voiteita kortikosteroideja pohja (joskus muiden ainesosien kanssa, kuten sinkki peritionato jne.), Joilla on anti-inflammatorinen vaikutus, kun shampoo ei vain esittelee tulokset.

3. aurinkoa

Aurinko on myös liittolainen taistelussa hilsettä. Ligia Kogos selittää, että aurinkoa (riittävä suojelu muualla ihon) on suositeltavaa, sillä se on tärkeää tulehdusta toimintaa ja auttaa pienentämään toimintaa talirauhasten.

4. Sienilääkkeet

Ligia huomauttaa, että joskus suositellaan antifungaalisen hoitoon hilse, esimerkiksi ketokonatsolia. "Tämä johtuu siitä, että olosuhteet päänahan joka aiheuttaa hilse edistävät homeen kertyminen - eli he löytävät siellä olosuhteissa lisääntyä", hän sanoo.

5. fotobiomodulation

Tämä on toinen vaihtoehtoinen hoito ja, mukaan Ligia Kogos koostuu laser sovellus anti-inflammatorinen vaikutus, joka perustuu jodi, joka auttaa säätelevät talirauhasten, parantaa hilse kehys.

6. Sisäinen Hoito

Ligia Kogos kertoo, että tapauksissa enemmän "vakava", voi olla tarpeen käyttää kortikosteroidien injektioita.

7. Isotretinoiini

Ligia selittää, että kroonista hilseen, isotretinoiinihoitoon saattaa olla tarpeen (Roacutuan) suullisesti, säännellä lopullisesti talirauhasten.

On huomionarvoista, että paras tapa hoitaa taliköhnän voidaan toimittaa vain ihotautilääkäri, ottaen huomioon erityispiirteet tapauskohtaisesti.

Miten estää hilse?

Miten lopettaa hilse - Naiset vinkkejä

Kuva: Thinkstock

Kuten jo korostettiin, hilse ei ole mitään muuta kuin tulosta skaalauksen päänahan aiheuttamaa geneettinen alttius. Koska tämä on ilmenee hilseily Muutkin tekijät (ilmasto, stressi, epäsäännöllinen ateriat), joitakin toimenpiteitä voidaan toteuttaa - ihmiset, jotka ovat alttiita tämän ongelman - tunne välttää pahenemista.

  • Jälkeen hyvä ruokavalio, varsinkin välttää liikaa rasvaisia ​​ruokia, paistettuja ruokia, sokerit ja puhdistetut hiilihydraatit.
  • Vältä liiallista alkoholin kulutusta.
  • Liikunta voi myös auttaa torjumaan hilsettä.
  • Vältä liikunnan puute ja myös muuta yön päivä.

Nyt tiedät tarkalleen mitä on hilsettä ja tietää hyviä vaihtoehtoja tämän ongelman ratkaisemiseksi. Muista kuitenkin, että vain ihotautilääkäri lääkäri voi valita, mikä on paras hoitomuoto tapauskohtaisesti.